1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Akciókkal várják a kistermelők a vásárlókat

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac április végétől új kampányt indít a helyi termelők népszerűsítésére. Hétről hétre csütörtökönként 13-17 óráig egy-egy új termelőt hívnak meg bemutatkozni, aki kiemelt vendége lesz a piacnak a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén.

 
 

E heti bemutatkozó kistermelő április 29-én csütörtökön Daragó Dénesné. Lekvár különlegességek előállításával foglalkozik, 2011 óta dolgozik kistermelőként, termékeit élelmiszerüzletekben, piacon és fesztiválokon egyaránt forgalmazza. Lekvárjai prémium termékek, magas gyümölcstartalommal. A lekvár jellegének megtartása mellett alacsonyabb cukor tartalommal rendelkezik, hagyományos, a gyümölcsre jellemző friss ízvilágban. A fő komponensek saját termesztésűek, orgoványi tanyájukról származnak. Különleges íz kombinációkban is kapható, hozzáadott cukor és édesítőszer nélkül készült lekvárok, ezek közül pl. a szilvalekvár jótékony hatással bír az emésztésre.

 
 

Termékeit nagy szakértelemmel, gondossággal készíti, az ínyencek körében nagy népszerűségnek örvendenek. Látogassanak ki a Kecskeméti Tanyai Termék Piacra, ahol ezen a héten csütörtökön az állandó kistermelők mellett megismerkedhetnek a Daragó Tanya termékeivel is.

 
 

Újdonság továbbá, hogy az idén első alkalommal a lajosmizsei Jóriné Gyuris Ágnes őstermelő, friss szamócával is várja a piacra kilátogató vásárlóközönséget.

 

Kapható még homoktövis, fürjtojás, méz és méhészeti termékek, lekvárok, szörpök, szárítmányok, gyógyteák, pékáru, füstölt húsáru, házi sajtok, friss zöldség és gyümölcs, savanyúság, horgolt kézimunkák.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piac egészséges termékekkel minden csütörtökön 13-17 óráig várja a kedves vásárlókat a járványügyi előírások betartásával, a Budai utcai Piaccsarnok szabadterén. Minden árus maszkot, gumikesztyűt visel, plexilappal védi a vásárlókat a cseppfertőzés veszélyétől, élelmiszert csak előre csomagoltan árusítanak.