1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Meglepetés eredmény született Nyárlőrincen

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában a tabella élén álló Nyárlőrinc a negyedik helyezett SC Hírös-ÉP-et fogadta. A találkozón nem várt eredmény született.

 

Az idén ez volt az első olyan mérkőzés, melyen nézők is részt vehettek, de csak azok, akik rendelkeztek oltást igazoló kártyával. Ennek köszönhetően a megszokottól kicsit kevesebben tekintették meg a mérkőzést, a pályán belül. Akinek nem volt kártyája, az a kerítésen kívülről nézte a találkozót. Az első gól a félidő közepén esett, amikor is szögletrúgás után Rékasy kapta a labdát, aki továbbította Forgóhoz. A hátvéd nem teketóriázott, hanem a hálóba bombázott 0:1. A félidő befejezése előtt gyakorlatilag három perc alatt eldőlt a mérkőzés. A második vendég gólt szintén szöglet előzte meg, amit Háry rúgott be, Kertész középre fejelt, Dani pedig a hálóba lőtt 0:2. A harmadik kecskeméti gólnál sem figyeltek annyira a nyárlőrinci játékosok. Bedobás után Sudár adott középre Háry pedig egy-két csel után nem hibázott 0:3. Ezzel eldőlni látszott a mérkőzés.

A második félidőben azonban még jobban rákapcsoltak a hazaiak, nem, mint ha az első játékrészben nem akartak volna gólt, gólokat szerezni, de valahogy nem jött össze. Sorra vezették a támadásaikat, de egy védő lába, vagy Farkas Gaszton kapus kitűnő teljesítménye megakadályozta őket abban, hogy gólt szerezzenek. Aztán ahogyan ez lenni szokott, közel húsz perc második félidei játék után az ellenfél újabb gólt lőtt. Laczkó futott el a jobb oldalon, középre adott a tapasztalt Lantos pedig nem hibázott 0:4. A 67. percben olyan jelenet játszódott le, ami nem igazán szokványos. A nyárlőrinci térfél közepén Dani teljesen feleslegesen hátulról felrúgta az egyik hazai játékost, ami után elszabadult a pokol. A játékosok egymásnak ugrottak, a kispadról érkező segítség pedig próbálta csitítani az indulatokat. A percekig tartó jelenetnek az lett a vége, hogy Danit a játékvezető kiállította. A hátralévő időben a nyárlőrinciek szinte kapujukhoz szögezték a kecskemétieket, de a hálóba nem tudták bejuttatni a labdát, így maradt a 0:4. A játék összképét nézve nem volt ekkora különbség a két csapat között, sőt mezőnyben a hazaiak jobbak voltak, de a focit gólra játsszák. Szégyenkezniük azonban így sem kell, mert jó mérkőzést vívtak.

Nyárlőrinci LSC–SC Hírös-Ép 0:4 (0:3)

Nyárlőrinc, vezette: Ézsiás Gábor (Borbényi Miklós, Viskovics László).

Nyárlőrinc: Balla – Mohácsi, Palatinus, Sajtos (Sáfrány 49.), Tóth R., Horváth B. (Bognár 74.), Nyúl, Németh, Farkas, Lakatos, Orosz (Bali 49.) Edző: Kemenes György

SC Hírös-Ép: Farkas – Kiss B., Dani, Laczkó, Sudár (Kitl 76.), Parázs, Háry (Sallai 70.), Rékasy (Lantos 60.), Forgó, Kertész, Horváth T. Játékos-edző: Kitl Zoltán.

Gól: Forgó a 23., Dani a 40., Háry a 43., Lantos a 64. percben. Kiállítva: Dani a 67. percben.