1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Új épülettel gazdagodott a tiszakécskei lovas egyesület

Évtizedek óta jelentős szerepet tölt be nem csak Tiszakécske, de a megye és az ország életében is a lovas egyesület, amely most egy új épülettel lett gazdagabb.

 

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel a lovaspálya mellett lévő épületet, amely a Napfény Park nevet kapta. A Településfejlesztési Operatív Program keretében 250 millió forinttal pályázat, közösségi terek megújítása, felújítása, új építésére, illetve közösségi rendezvények támogatására a lovas egyesület mondta Tóth János ünnepi beszédében. Korábban egy régi családi házat használt a pálya mellett az egyesület, amit elbontottak, és egy új mindent kielégítő épületet húztak fel, amit nem csak az egyesület, hanem más civil szervezetek is használhatnak.

Kovács Ernő kormánymegbízott az egyesület több mint harminc éves eddigi munkáját emelte ki beszédében. Ez alatt az idő alatt mindig bizonyították, hogy egy kicsivel többre képesek, mint az előző esztendőben. Azt kívánta, hogy az elkövetkezendő időben is sok és szép eredményt érjenek el.

Lázár Vilmos a Magyar Lovasszövetség elnöke felelevenített a Tiszakécskéhez kötődő emlékeit. Elmondta, hogy amikor a pályára ért, úgy érezte, hogy hazaérkezett, mert számtalan szép emlék jutott az eszébe, főleg az 1990-2000 éves időszakából, amikor Tiszakécskére jártak versenyezni. A megújult lovasközpontot működtetni kell, ehhez felajánlotta a segítségét. Hangsúlyozta, hogy nem egy épület épült, hanem egy közösség, amelyre minden lovas büszke lehet.

Egy település akkor tud fejlődni, ha a közösségi terek megmaradnak. A közösségek pedig megtartanak egy települést, és előre fogják vinni. Ezt már Mák Kornél a megyei önkormányzat alelnöke mondta. Egy település életében különböző korszakok vannak.

Tiszakécske életében az elmúlt időszak jelentős gazdasági fejlődést hozott. Az Alföldön a lovas turizmusnak van létjogosultsága, erős alapokra lehet építkezni, mondta Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét alpolgármestere. Bekőné Lovas Márta saját maga által készített kerámiát adott át az egyesület elnökének Dudás Györgynek. Az ünnepi beszédek után Bobek Tamás plébános, valamint Máté Csaba Sándor lelkipásztor megszentelte, illetve megáldotta az épületet, majd Tóth János, Lázár Vilmos, Kovács Ernő, Mák Kornél és Szeberényi Gyula Tamás átvágta a nemzeti színű szalagot.

Május 28-án és 29-én már fel is avatják az új épületet, mert ekkor rendezik meg a hagyományos Tiszakécskei Lovasnapokat.