1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Kézművesek és őstermelők árulhatnak a piacon

Falusi Emese, mint kézműves ékszerkészítő, gondolt egy nagyot, még pedig azt, hogy legyen újra élet a nyárlőrinci piacon.

A gondolatot többen is támogatták, ezért beszélt Pénzváltó István polgármesterrel és Szakácsné Marsa Edina jegyzővel, akik belegyezésüket adták.

A szervezői munkát nagy lelkesedéssel kezdte el, felhívására több kézműves és őstermelő is jelentkezett, hogy árulni fogja portékáját.

Bármit készítesz, termelsz, itt helyben egy közvetlen hangulatú piacon tudod majd eladni, vallja Emese. Csináljuk meg, tette hozzá! Amennyiben néha szeretnél árulni segítek neked hova kell fordulnod, hogy magánszemély adószámmal rendelkezz. Fontos, hogy nyugtát tudj adni. Legyen egy barátságos hely a piac, ahová jó lesz újra kimenni. Az első időpont már meg is van még pedig június 13-án vasárnap 8-11 óráig lehet árulni.

Emese azt szeretné, ha sikeres lenne a kezdeményezése, és minden vasárnap délelőtt lenne árus és természetesen vevő is a piacon. Csak remélni lehet, hogy beválik a kezdeményezése.