1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Elmarad a Tőserdő Szépe Fesztivál

Ebben az évben 25. alkalommal rendezték volna meg a Tőserdő Szépe Fesztivált. Az igazság szerint az elmúlt évben lett volna a jubileum, de akkor a koronavírus miatt nem lehetett megtartani.
A szervezők úgy gondolták, hogy ebben az évben megrendezik, már csak azért is, mert a negyedszázados jubileum következik

.

Az előkészületek megtörténtek, de végül is ebben az évben sem lesz Tőserdő Szépe. Aki tehát arra várt, hogy megnézi a lányokat és bulizik majd egy nagyot, annak csalódnia kell. Az alábbiakban két levelet teszünk közzé, amit a Tőserdő Alapítvány, és a lakiteleki önkormányzat írt.

Tisztelt Fesztiválozók!

Kedves Vendégeink!

Az alábbi választ írtuk Lakitelek Önkormányzatának megkeresésére.

A Tőserdőért Alapítvány meghozta szomorú döntését: Idén az idő szűkössége (pedig részünkről január 25-én kész volt a megállapodás a hagyományoknak megfelelően, melyet szóban elfogadott és február 06-án támogatásáról biztosított a polgármester úr), a járvány helyzet a jelenlegi piackutatás alapján és talán a legfontosabb, az önkormányzat által nemrégiben a korábbiakhoz képest módosított feltételekkel, melyek több százezer forintos költséget jelentenének az alapítványnak, nem szeretnénk eladósítani a Tőserdőért Alapítványt egy rossz döntéssel.

A június 02-i egyeztetésen ott volt nálam a bélyegző, mert szerettünk volna szerződni. Azonban az egyik képviselő ígérete ellenére, a súlyos kiadásokat jelentő rossz feltételek mégis belekerültek a szerződésbe, melyeket egyedül nem mertem elvállalni és kértem a kuratórium és a szervező csapatunk tagjait ők is adjanak tanácsot.

Köszönjük a lehetőséget, de sajnos így idén nem tudjuk a XXV. Tőserdő Szépe Fesztivált megrendezni melynek kizárólagosan mi vagyunk a szervezői.

Szerettünk volna egy XXV. jubileumhoz méltó nagyon magas színvonalú Tőserdő Szépét szervezni. A jelenlegi helyzetben, támogatók és valós segítség nélkül ezt nem vállaljuk fel. Jövőre biztosan sikerül megrendeznünk, de ahhoz sokkal jobb körülmények szükségesek. Reméljük akkor már az áramvételezést is lehetővé teszi az önkormányzat úgy, mint az elmúlt 24 évben. A jelenleg felkínált 3x50AH az új faházaknak talán elég lenne, de nem egy fesztiválnak. Aggregátorról olyan helyen megy egy rendezvény, ahol abszolút nincs más installáció, lehetőség. A nemleges döntést egyhangúlag hozták meg a Tőserdőért Alapítvány ülésén megjelent tagok és a szervezői csapat.

Tisztelettel kérjük a törzsvendégeink és az új érdeklődök megértését. Rettentően sajnáljuk és bízunk a sikeres folytatásban!

2021. június 10. Tisztelettel: Tőserdőért Alapítvány Galgóczy Zsolt Kuratóriumi Elnök

Tisztelt Lakosság!

Mély megdöbbennéssel értesültünk a ma este folyamán arról, hogy a Tőserdő Alapítvány úgy határozott, hogy idén nem kerül megrendezésre a XXV. Tőserdő Szépe Fesztivál.

Mi is a nagyközönséggel egy időben, e-mailben értesültünk a döntésről. A közösen megalkotott szerződéstervezettel kapcsolatban kerestük a szervezőket és egy hete várjuk a válaszukat, javaslatukat, azonban úgy látjuk, erre már nem kerülhet sor. Szomorúan vesszük tudomásul az Alapítvány döntését és bízunk benne, hogy jövőre sikerül közös megegyezésre jutnunk és sikerül megrendezni a jubileumi XXV. Tőserdő Szépe Fesztivált, ami mindannyiunk szívügye.