1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Minőségi játékosokkal akar erősíteni a Tiszakécske

Minden osztályban véget értek a labdarúgó bajnokságok, a játékosok a megérdemelt pihenésüket töltik, hogy aztán újult erővel tudjanak nekivágni a következő évnek. A Tiszakécskei LC csapata, miután megnyerte az NB. III Keleti csoportját a 2021/2022-es bajnokságban a másodosztályban folytatja.

Azzal minden szurkoló tisztában van, hogy az NB. II-ben egészen más a játék, mint a harmadosztályban. Éppen ezért lesznek változások a csapat háza táján. Érkeznek majd játékosok, de távozni is fognak. Többek között erről is beszélgettünk Nyilas Elekkel a Tiszakécskei LC szakmai igazgatójával.

– Június 30-ig van szerződésük a játékosainknak, így egyelőre még nem alakult ki a következő idényre a keret. Természetesen dolgozunk rajta, változtatások egyértelműen lesznek, mert vannak olyanok, akik egy kicsit elégedetlenebbek, a kapott játéklehetőséggel, amit kaptak, illetve szeretnének máshol bizonyítani. Különböző élethelyzetek is hozhatnak olyat, hogy klubot váltanak. Nyilván szeretnénk minőségi játékos javulást is elérni a klubnál. Ahogy a magasabb osztályba lépünk ez ugyanis elengedhetetlennek tűnik. Természetes az is, hogy ennek a folyamatnak rengeteg idő is kell. Amikor láttuk és körvonalazódott, hogy megnyerjük a bajnokságot, akkor már egy kicsit előre is dolgoztunk. Az a mai futballban bevett szokás, hogy mindenki kivár az utolsó pillanatig, ami eléggé megnehezíti a munkánkat, az átigazolások terén. Nyilván folynak tárgyalások, szeretnénk minden pozícióban, minden csapatrészben minőségi játékosokkal a csapatot erősíteni. Különböző okok és szabályok miatt, illetve a játékosok gyors el nem kötelezettsége miatt ez még egyelőre várat magára. Dolgozunk rajta, minden nap tárgyalunk, ügynökökkel, játékosokkal, és remélhetőleg a június 22-i rajtra a csapat nyolcvan-kilencven százalékra már összeáll.

Nyilas Elek elmondta még, hogy hat hetes felkészülést terveznek, amiben július közepén Szlovéniába, Radencibe a szokott helyre fognak menni edzőtáborba. Ennek azért is van létjogosultsága, hogy az új játékosokkal bővülő keretben jobban összeszokjanak, ismerjék meg egymást, ami nagyon fontos. Bár a tiszakécskei sportcentrumban minden adott a felkészüléshez, de azért egy kis kimozdulás, más környezet, idegen ország, jó hatással van a felkészülésre. Az ismert helyen minden kényelem adott ahhoz, hogy jó munkát tudjanak végezni, aminek pozitív hozama lehet.

Május 30-án fejeződött be a bajnokság, augusztus elsejével kezdődik az új. A játékosok három hét pihenőt kaptak, június 22-én kezdődik a felkészülés az NB. II-re. Hét edzőmérkőzést terveznek, a felkészülési időszak terheléséhez hozzáállítva a csapatok erősségét. A szakmai igazgató még hozzátette, hogy a másodosztályban szeretnének minél jobb eredményt elérni. Stabil csapat szeretne lenni a Tiszakécske, és a bajnokság első felében szeretnének végezni. Amennyiben ez magvalósul, akkor nagyon elégedettek lesznek. Persze a labda kerek, és bármi előfordulhat. Elég, ha csak az egy évvel ezelőtti NB. II-es szereplésre gondolunk, amikor is a tavaszi szezonban jól ment a Tiszakécskének, de a koronavírus miatt nem fejeződött be a bajnokság, ami azt jelentette, hogy egy osztállyal lejjebb kerültek. Az egyesület nem szeretne most ilyen helyzetbe kerülni, éppen ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy igazolásokkal erősíteni tudják a csapatot.

Az előkészületi mérkőzések ideje is meg van már, az elsőt július 3-án szombaton játsszák idegenben a Debrecen NB. I-es csapatával. Július 7-én szerdán Monorra mennek, 10-én szombaton pedig Mezőkövesdre, ahol szinten első osztályú csapat lesz az ellenfél. Július 11-én este indulnak a szolovéniai edzőtáborba, ahol három mérkőzést fognak játszani. Az elsőt július 13-án a Rudar Velenje ellen, aki az elmúlt évben kiesett az első osztályból, most pedig vissza akar kerülni, ezért osztályozót játszik. Két nappal későbbre is terveznek egy mérkőzést, majd a másodosztályú Lendva ellen zárják a tábort. A bajnokság megkezdése előtti főpróba július 25-én vasárnap lesz az NB. III-as Dunaújváros ellen.