1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Védekezésben előrébb lépett a Tiszakécske

A Szlovéniában edzőtáborozó Tiszakécskei LC labdarúgó csapata lejátszotta második edzőmérkőzést, ezúttal a szintén másodosztályú Fuzinár volt az ellenfél.

– Egészen más arculatát mutatta a csapat, mint két nappal ezelőtt, nyilatkozta Nagy Sándor vezetőedző. – Mivel az előző mérkőzésen öt gólt kaptunk sokat beszéltünk a védekezésről. Éppen ezért erre most nagyobb hangsúlyt fektettünk. Az még látszott, hogy nem vagyunk kilencven percesek, de az már igen, hogy jól megoldottuk a védekezésünket. Ebből nagyon jól jöttünk ki, voltak komoly helyzeteink, és nagyon szép gólt lőttünk. Azt már elmondhatjuk, hogy egy lépést már előre tettünk. Minimum ez az elvárás, és azt is elkell mondanom, hogy ezen a mérkőzésen taktikailag is előrébb léptünk. A hetvenedig percig az történt a pályán, amit mi akartunk, és meg voltak a lehetőségeink is. A mérkőzés vége felé azért kijött a fáradság, és az utolsó percekben tudott kiegyenlíteni a Fuzinár. A szlovén játékos mellkasáról pattant be a labda. Ilyen természetesen előfordul, de ez teljesen más mérkőzés volt, mint a két nappal korábbi. Nagyon sok jó dolgot oldottunk meg, sokat léptünk előre védekezésben és ez mindenképpen pozitív.

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott. A Tiszakécskének több helyzete is volt, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. A szünetben változtatott Nagy Sándor és ennek a 61. percben meg is lett az eredménye. Egy gyors jobb oldali támadás után Benke egy csel után lőtt a jobb felső sarokba 0–1. Továbbra is jól játszott a Tiszakécske, de a 86. percben egy jobb oldali szögletrúgás után a szlovén játékos mellkasáról, a kapu jobb oldalába pattant a labda 1–1. Ezt követően már egyik csapat sem tudott kialakítani gólhelyzetet, így maradt a döntetlen.

Fuzinar–Tiszakécskei LC 1–1 (0–0)

Tiszakécskei LC: Tajti (Baráth) – Oláh, Kiprick (Lovas Zs.), Csáki, Farkas A., Albert (Pongrácz), Erdei, Benke (Lovas A.), Galacs, Pál, Zádori (Kalmár).

Szombaton a szintén másodosztályú Lendva lesz a tiszakécskeiek ellenfele. A mérkőzés után hazautazik a csapat. A legközelebbi felkészülési mérkőzést július 25.-én játsszák, hazai pályán, a Dunaújváros ellen.