1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Már az első félidőben eldőlt a tiszakécskei mérkőzés

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság második fordulójában a Tiszakécskei LC a Nyíregyháza Spartacust fogadta, akik az első fordulóban győzni tudtak, míg a tiszakécskeiek vereséget szenvedtek.

 

Nagyon rosszul kezdődött a találkozó a hazaiak számára, mert már a 4. percben a hálójukban volt a labda. Csörgő cselezte be magát a tizenhatoson belülre, kapura lőtt, a labda kipattan Holczerről Gresó pedig két méterről a kapuba lőtt 0:1. Negyedóra elteltével ismét a vendégek örülhettek. Végső a tizenhatoson belül szabálytalankodott az egyik nyíregyházi játékossal, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőnek Novák futott neki, jobb alsó sarokba tartó labdájába Holczer beleért, de kezéről a hálóba pattan 0:2. Fél óra sem telet el a mérkőzésből, amikor ismét a vendégek örülhettek. A büntető területen belül a védők nem tudták elrúgni a labdát, ami Pócsikhoz került, és aki tíz méterről a jobb felső sarokba emelt 0:3. Látva a kialakult helyzetet, Nagy Sándor vezetőedző hármas cserét hajtott végre. Sajnos Farkas András mindössze egy percet játszhatott, mert megsérült, még visszatért ugyan a pályára, de jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, és a 43. percben már négy cserét hajtott végre a Tiszakécske.

A szünetben minden valószínűség szerint megdorgálta játékosait Nagy Sándor, mert egészen más felfogásban jöttek ki a pályára. Többet birtokolták a labdát, és bátrabban is játszottak. A Nyíregyháza kontrákkal kísérletezett, és két alkalommal is Holczernek kellett nagyot védeni. A támadásokat a 77. percben váltotta gólra a Tiszakécske. Beliczky tört be a tizenhatoson belülre és közelről átemelte a labdát Fejér fölött 1:3. Úgy tűnt, hogy ez felrázza a hazaiakat és esetleg további gólok is születhetnek, de egy újabb kontra támadás után ismét a Nyíregyháza ért el gólt. A 80. percben Hamad húzott el a jobb oldalon egy csel után, 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot 1:4. A hátra lévő időben hiába próbálkozott újabb gólt nem sikerült elérnie a Tiszakécskének.

A másodosztályban újonc Tisza-parti kis város csapata második vereségét szenvedte el. Az első félidőben még fél óra sem kellett ahhoz, hogy három gólt kapjanak. Ezt a hátrányt pedig nem lehetett behozni, főleg egy taktikusan játszó Nyíregyháza ellen.

Tiszakécskei LC–Nyíregyháza Spartacus FC 1:4 (0:3)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum 450 néző. Vezette: Berényi Tamás (Tőkés Róbert, Sinkovicz Dániel)

Tiszakécske: Holczer – Oláh, Végső, Csáki, (Farkas A. 38.) (Kiprich 43.), Farkas N., (Vachtler 38.) – Erdei, Horváth A., Kovács B., Gyurján (Galacs 72.) – Beliczky, Simon M. (Pál A. 38.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Csörgő (Szabó B. 55.), Csilus (Galambos 73.), Pócsik (Vass 55.) – Márkus (Hamed 62.), Paku, (Zamastny 74.), Papucsek, Gresó, Jánvári – Novák. Vezetőedző: Pacaj Szergej

– Teljes csalódás ez a mérkőzés, és ezutón szeretnék elnézést kérni mindenkitől, nyilatkozta a találkozó után Nagy Sándor vezetőedző. Meg kell szoknunk azt, hogy ez másodosztály, és másképpen kell játszani. Nem értettem az első félidőt. Ajándék gólokat adtunk, és 28 perc alatt lerendeztük magunkat. Ezt ebben az osztályban nem lehet megengedni, sőt, sehol sem. A második félidőben próbálkoztunk, rúgtunk egy nagyon szép gólt, de már az első félidőben elveszítettük a mérkőzést, ami demoralizáló számunkra. Nincs megállás nagyon gyorsan össze kell szedni magukat, mert a hétvégén Békéscsabára megyünk, és végre el kellene kezdeni már a pontokat gyűjteni. Még a bajnokság elején tartunk, de sok mindenen kell változtatnunk, mert az a játék, amit az első félidőben produkáltunk nem jó, így nem lehet játszani.

– Ezt a győzelmet Csilus Ádámnak szeretném ajánlani, aki sérülést szenvedett. Ezúttal is jobbulást kívánok neki, mondta Pacaj Szergej. Jól kezdtük a mérkőzést, mert korán jött az első gól. Teljesen megérdemeltük a győzelmet. Úgy készültünk a találkozóra, hogy az első perctől mi fogunk dominálni. Ennek hatására már az első félórában eldőlt a mérkőzés. A csapatomból jó teljesítményt nyújtott mindenki.