1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Az év innovatív kenyerét a Fejedelmi Pékség készítette

Ez már a tizedik alkalom, amikor a Magyar Pékszövetség megrendezi a Szent István-napi Kenyérversenyét. Ezen kiválasztják az Ország Kenyerét, vagyis a hagyományos Szent István-napi kenyeret, valamint az év leginnovatívabb kenyerét is.

Mind két kategóriában hét-hét kenyér került a döntőbe, amit hét tagú szakmai zsűri bírált el. A tiszakécskei Fejedelmi Pékség Kft. a Szent István-napi kenyér kategóriában kézműves kenyérrel és napkenyérrel, az év leginnovatívabb kategóriában pedig kézműves magvas kenyérrel nevezett. A tiszakécskeiken kívül egyetlen cég sem volt, amelynek egynél több terméke ott lett volna a döntőben. A Kft., a nevéhez hasonlóan, az elmúlt években már több alkalommal is bizonyította, hogy kiváló kenyeret tud készíteni, amit több elismerés bizonyított eddig is. Ebben az évben elmondhatják, hogy felértek a csúcsra, mert egy első és egy második helyezést is szereztek, ami nagy megtiszteltetés nem csak a cég, de a város, sőt Bács-Kiskun megye számára is.

Az Év Innovatív kenyere ugyanis a Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett. Az új terméket, ami francia-jellegű vadkovászos kenyér, Csáki Tibor és Palotai Pál pékek készítették két év kísérletezés után. A 750 g-os kenyér, háromféle liszt felhasználásával, napraforgómaggal, lenmaggal és köménnyel készül. A céget egy másik kenyerük is kiemeli, mert a Szent István-napi kenyér kategóriában második helyezést értek el, kézműves kenyerükkel. A kiváló termékeket Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatják meg először az érdeklődők augusztus 20. és 22. között, a Várkert Bazárban.