1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Pontokkal távozott Nyárlőrincről a Kerekegyháza

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban is elkezdődött az őszi szezon. Az első fordulóban a Nyárlőrinc a Kerekegyházát fogadta.

 

A hazai klubnál változás történt az edzői poszton, Kemenes György helyett Torbavecz Tamás játékos-edzőként irányítja a csapatot. A vendégek visszaléptek a megyei I. osztályból a megyei II-be, így jelentősen megerősödtek. Az első igazi helyzet a Nyárlőrinc előtt adódott, amikor is Bali hatalmas szabadrúgás lövését Gyapjasnak kellett kitornáznia. Válaszként Nagy Norbert lövését hárította Balla. Aztán Tóth Rolandnak volt egy távoli lövése, ami megpattan az egyik kerekegyházi védőn, így Gyapjasnak bravúrra volt szüksége arra, hogy ne kelljen a hálóba nyúlnia a labda után. A félidő befejezése előtt Szécsényi a bal oldalról kereszt labdával indította Gazdag Zikót, aki kilőtte a jobb alsó sarkot 0–1.

A második játékrészben is változatos játék folyt a pályán. Mind a két fél a maga javára szerette volna fordítani a mérkőzést. Az igaz nagy helyzet a 75. percben adódott a hazaiak előtt, amikor is gyakorlatilag tűzijátékot rendeztek a kerekegyházi kapu előtt. Több alkalommal is kapura lőtték a labdát, de valamennyiszer kipattant egy védőről, pedig a szurkolók már nagyon szerették volna, ha a kapuban lesz. A vendégek előtt is adódott egy nagy helyzet még pedig az utolsó előtti percben. Bencze kihasználva gyorsaságát elfutott a jobb szélen, Balla kijött a kapujából és önfeláldozóan mentt. A labda azonban Gazdag Zikohoz pattant, aki kapura lőtte, de az alapvonalon álló egyik hazai játékos, ki tudta rúgni a labdát, így maradt a 0–1. Két nagyon jól felkészített csapat játszott egymás ellen. Hatalmas küzdelemben a vendégek vitték haza a három pontot, de a játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Nyárlőrinc–Kerekegyháza 0–1 (0–1)

Nyárlőrinc, 150 néző, vezette: Kiss Sándor (Csorba Gábor, Szabó Laura Emerencia)

Nyárlőrinc: Balla – Palatinus, Bognár (Sajtos 46.), Tóth R., Torbavecz, Nyúl, Kovács M., Németh, Farkas M., Sáfrány (Tóth T. 58.), Bali. Játékos-edző: Torbavecz Tamás

Kerekegyháza: Gyapjas – Fejes, Sahin-Tóth, Garaci, Malecz, Szécsényi (Gazdag A. 58.), Gazdag Z., Malik, Boronkay, Nagy N., Kovács S. (Bencze 46.). Játékos-edző: Gazdag I. Attila.

Gól: Gazdag Z. a 44. percben.