1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Fogadkozni kevés, most már a tetteken van a sor

Vasárnap újabb fordulót bonyolítanak le a Merkantil bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokságban. A két ponttal tizenkilencedik helyen álló Tiszakécskei LC, a kilenc pontos, ötödik helyen tartózkodó Dorogi FC-t fogadja.

Az elmúlt héten új, megbízott vezetőedzővel, korábbi pályaedzővel, sikerült egy pontot szerezni a tiszakécskeieknek Szegeden, ami bravúrnak számított. Kíváncsiak voltunk arra, milyen a hangulat a csapat háza táján, hogyan készülnek a vasárnapi, Dorog elleni meccsre. Erről Horváth Attila csapatkapitányt kérdeztük.

– Minden edzőváltásnál van egy plusz töltet a játékosokban és ennek a hatása most érezhető a keretben. Szegeden más játékrendszerben és más felfogásban játszottunk, és ennek köszönhető az, hogy sikerült elhoznunk az egy pontot. Ilyenkor, mikor egy új edző irányítja a csapatot benne van a játékosokban a bizonyítási vágy. Persze az önbecsülésünkért is játszottunk, mert a sikertelen szériánknak az edző lett az áldozata. Nyilván előbb vagy utóbb, de más következményei is lesznek, ha a többre hivatott kerettel rosszul szerepelünk. A Dorog jól kezdte a szezont, mi sajnos beragadtunk a rajtnál. Úgy érzem, hogy a másodosztályban bárki ellen bármikor győzelmi esélye van bárkinek, nem csak nekünk, de bárki megverhet bárkit. Nagyon fontos lenne, hogy a Dorog ellen jól szerepeljünk, és begyűjtsük végre a három pontot, amit már hetek óta üldözünk. Nagyon nagy szükség lenne rá, hogy úgy tudjunk elmenni a válogatott mérkőzései miatt kéthetes szünetre. Ha nyernénk akkor egy pozitív löketet kapnánk és a két hét szünet alatt felkészülnénk úgy a következő ellenfelünkből a Budafokból, hogy eltávolodjunk a kieső zónából. Nagyon fontos ebben az osztályban, hogy hátul stabilabbak legyünk, mert ennyi kapott góllal nehéz meccseket nyerni, és persze fontos az is, hogy ha lehetőségünk nyílik a gól szerzésre, akkor azt kihasználjuk, mert az döntő fontosságú lehet, egy NB. II-es mérkőzésen.

Szalay Szabolcsot a III. Kerület elleni hazai mérkőzés előtt igazolta le a Tiszakécske. A fiatal Zalaegerszegről érkezett csatár, rövid idő alatt beilleszkedett a csapatba. Ezzel kapcsolatban Horváth Attila elmondta, hogy nem csak a stábra, de a játékosokra is pozitív benyomást tett Szalay Szabolcs. A csapatkapitány azt is hozzátette, hogy könnyű dolguk van a Tiszakécskére kerülő játékosoknak, mert nagyon jó az öltözői hangulat és nagyon jó befogadó a közösség. A csapat nyitott minden játékos irányába. Szalay Szabolcs már az első mérkőzésén egy órát játszott, és a fiatalsága ellenére, érett biztató játékot mutatott. Annyit még hozzátett a csapatkapitány, hogy már csak a pontok és a győzelmek hiányoznak, de az nagyon. Főleg az első győzelem megszerzése a nehéz, de abból lehet erőt meríteni. Fogadkozni lehet, hogy a Dorogot legyőzik, de most már a tettek számítanak. A csapat lelkének és a szurkolóknak is nagyon jó lenne, ha végre hazai pályán meg tudnák szerezni a hőn áhított három pontot.

A Tiszakécskei LC–Dorogi FC labdarúgó mérkőzés vasárnap 19 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban.