1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Ziccereket hagyott ki az Akasztó Tiszakécskén

A Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában az Akasztó látogatott Tiszakécskére. Változatos, jó iramú mérkőzést vívott egymással a két csapat.

 

A vendégek már az elején sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de azok rendre kimaradtak. Csak idő kérdése volt, hogy mikor találnak be a tiszakécskei kapuba. Ez a 19. percben valósult meg, amikor is egy alapvonal közeléből visszaadott labdát Dobos lőtt a hálóba 0–1. Mindössze négy percet kellett várni az egyenlítésre. Benkó mintegy huszonöt méterről kilőtte a jobb alsó sarkot 1–1. A félidő hátralévő időszakában is az Akasztó támadott többet, de kihagyták a ziccereket, illetve Baráth remekül védett.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A vendégek számtalan nagy helyzetet hagytak ki. Nem egy esetben csak Baráthal álltak szemben, de a kapus mindent hárított. Az 55. percben Tóth-Molnár buktatta Juhászt a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Vincze büntetőjét hatalmas bravúrral Baráth a kapu fölé tolta, de a játékvezető megismételtette a tizenegyest, mert a partjelző szerint a hálóőr a lövés előtt elmozdult. Ezúttal is Vincze állt a labda mögé, és ekkor már nem hibázott 1–2. A hátra lévő időben a hazaiak mindent megpróbáltak, hogy döntetlenre hozzák a mérkőzést, de ezúttal is az akasztóiaknak volt több ziccerük. A 84. percben Dóka mintegy huszonöt méterről végzett el szabadrúgást, labdája a jobb felső sarokban kötött ki 2–2.

Tiszakécskei LC II–Akasztói FC 2–2 (1–1)

Tiszakécske, 100 néző, vezette: Kiss Sándor (Csákó Patrik, Rácz Levente)

Tiszakécske: Baráth – Benkó, Lovas A., Dóka D., Steklács (Grczi 70.), István, Tóth-Molnár (Jelenfi 92.), Németh G. (László 59.), Tóth K., Hoffmann, Lovas Zs. Edző: Bagi Gábor

Akasztó: Németh Zs. – Csoba (Bánszki 80.), Kapus (Pandur 59.), Szabó Sz. (Németh T. 46.), Bajusz (Bányai 59.), Juhász, Vincze, Palla (Geiger 59.), Márki. Edző: Szremkó István

Gól: Benkó 23. Dóka 84., ill. Dobos 19., Vincze 57. Sárga lap: Dóka 32., Baráth 57., Lovas A. 75., István 87., Tóth-Molnár 92., ill. Kapus 35., Palla 40., Csoba 72., Juhász 87.

Bagi Gábor: Tudtam, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mert nagyon nehéz úgy játszani, hogy az egyik hétvégén játszol, utána van egy szabad hétvégéd, majd megint játszol, és megint van egy szabad hétvége. Az Akasztó játékból jött, ami látszott is, mert nagyon sok ziccert kialakítottak. Aki kijött a mérkőzésre, az láthatta, hogy a kapusunk Baráth Bence extra klasszis teljesítményt nyújtott, nem, hogy tízes, hanem százas osztályzatra védett. A második félidő kicsit kiegyenlítettebbre sikerült, sajnos becsúszott egy apró hiba. Nem a tizenegyest vitatom, hanem azt, ami utána történt, illetve azt, hogy nekünk elmaradt egy tizenegyes. A második félidő alapján, amit beletettünk a játékba, azt gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot, mert lőttünk egy gyönyörű szabadrúgás gólt. Akkor nem érdemeltük volna meg, ha a második játékrészben nem tettünk volna meg semmit a siker érdekében.

Szremkó István: Jó iramú mérkőzést játszottunk, hála Istennek füvön. Úgy gondolom, hogy a mérkőzést több góllal meg kellett volna nyernünk. Nyolc százszázalékos ziccerünk volt, amit a kapusra vezettünk rá, plusz a két gólunk. Ez a mérkőzés csak rajtunk múlott, hogy nem lett nagyobba arányú. Sajnálom a csapatot, mert a három pontot nekünk kellett volna begyűjteni. Ilyen az élet a rengeteg helyzet kihagyása megbosszulja magát. Rúgtunk kettőt, kaptunk kettőt, döntetlen lett a mérkőzés. További sok sikert kívánok a Tiszakécskének.