1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Nem csak az eredmény, a jó játék is fontos Visinka Edének

A válogatott mérkőzések miatt két hét pihenőt kaptak a másodosztályú labdarúgó csapatok a bajnokságban, amit igyekeztek jól kihasználni. Így tett a Tiszakécskei LC is, ahol jelentős változások történtek ez alatt az idő alatt.

 

Kezdődött azzal, hogy Nagy Sándor helyett Visinka Ede lett a vezetőedző, majd érkezett két új játékos is, Uzoma Eke, és Heffler Norbert, így gyakorlatilag harminc főre nőtt a keret. Visinka Ede neve jól ismert megyénkben, hiszen a KTE-nél is több évig dolgozott, legutóbb pedig a Csákvár NB. II-es csapatát irányította.

– Milyen célokkal érkezett Tiszakécskére, kérdeztük a mester.

– Minden képpen a csapat helyzetén szeretnénk javítani, olyan ambíciókkal, hogy jó és minőségi munkával visszatérjünk a mezőnybe, és minél feljebb tudjunk lépni a tabellán. Szeretnénk elkezdeni a pontok gyűjtését. Tiszakécskén jó munkát lehet végezni, mert a feltételek, a játékosállomány, az infrastuktúra, a stáb adott, és minden, ami kell a versengéshez. Az én hitvallásom az, hogy nem csak az eredmény, de a mutatott játék képe is jó legyen. Sok olyan játékos van, aki taktikailag, technikailag és játékkészségben is ügyes, velük és a többi labdarúgóval együtt szeretnék a céljainkat megvalósítani.

– Mennyire ismerte a játékosokat, mielőtt Tiszakécskére érkezett?

– A csapatot jól ismertem, hiszen az egész NB. II-es mezőnyt is jól ismerem, mert két évig ebben az osztályban dolgoztam. Személyesen is volt öt-hat olyan játékosom, akikkel korábban együtt dolgoztam, de a többiek közül is sokat ismertem. Nem volt mindenkivel személyes kapcsolatom, de senki sem volt ismeretlen számomra.

– Az eltelt rövid időszak alatt hogyan látja, milyen a tiszakécskei csapat?

– Ez egy csapat, ami azt jelenti, hogy nincsenek kimagasló egyéniségeink, de ha mindenki beleteszi azt a fajta képességét tudását a közösbe, akkor erős mag, erős csapat lehetünk. Ezen dolgozom nap, mint nap.

– Az edzéseken nagyon sokat dicséri a játékosokat.

– Nekem az a stílusom, hogy edzésen és mérkőzéseken is sokat dicsérem a játékosokat. Azt gondolom, hogy egy futballista úgy tud jól játszani, ha hisznek benne. Mindenképpen szeretném átadni azt, hogy bízom a játékosaimban. Egy játékos úgy tud maximumot nyújtani, ha érzi a bizalmat hátulról. Persze meg vannak azok a határok, hogy meddig lehet valakiben bízni, meddig nem, de szeretném felemelni az önbizalmukat már csak a helyezésünkből kiindulva is. Higgyenek abban, hogy sokkal többre vagyunk képesek és hivatottak.

– Úgy gondolja, hogy a játékosok ezt át tudják majd venni?

– Azt gondolom, hogy a mutatott hozzáállás és játék alapján abszolút motiváltak, nagyon jó a hangulat, verseny hangulat uralkodik az edzésen. Nem utaznak egymásra, de harcolnak, küzdenek, és próbálnak jó dolgokat kihozni.

– Mit vár a Budafok elleni vasárnapi mérkőzéstől? Meg van-e már a kezdőcsapat a fejében?

– Igen, és ha nem történik valami váratlan dolog, akkor meg van a kezdőcsapat. Kielemeztük őket, egy jó csapatról beszélünk, mert a Budapest Honvédot is meg tudták verni edzőmeccsen. Komoly NB. I-es múlttal rendelkező játékosaik vannak. Nehéz mérkőzésre számítok, de biztos, hogy beleállunk a meccsbe. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de harcolni, küzdeni fogunk az utolsó csepp vérünkért. Ennyit tudok üzenni a kitartó és lelkes szurkolóinknak.

– Egy hét alatt három fontos mérkőzést játszik a csapat. A Budafok után szeptember 15-én idegenben a Szombathely ellen, majd három nappal később hazai pályán, a Magyar Kupában az Újpest ellen.

– A Szombathelynek jól megy a játék, válogatott játékosok is érkeztek hozzájuk. Hazai pályán mindig erősek, otthon mindig jól játszott a Haladás, de nem megyünk fehér zászlóval Szombathelyre sem. Ki kell préselni magunkból a maximumot és megpróbálni ezen a két meccsen pontot, pontokat gyűjteni. Az Újpest elleni kupameccs is érdekes lesz. A fővárosiak mindig rosszul kezdik a bajnokságot, de a folytatás jobban sikerül nekik, az elmúlt évben pedig ők nyerték a Magyar Kupát. Mindig is veszélyes ellenfél, nagy tradícióval rendelkező klub. Ott sem mi leszünk a mérkőzés esélyesei, de biztos vagyok abban, hogy ott sem fogjuk magunkat hagyni, küzdeni fogunk. A kupa mindig is egy érdekes versengés, ahol egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa. Biztos vagyok abban, hogy sokan lesznek kíváncsiak a meccsre. Szeretnénk megnehezíteni az Újpest életét – mondta Visinka Ede.