1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Budafokon sem sikerült pontot szerezni a Tiszakécskének

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság hetedik fordulójában Budafokra utazott a Tiszakécske. A találkozó előtt a hazaiak a hat mérkőzésből nyolc pontot szereztek és a kilencedik helyen álltak a tabellán. Sajnálatos módon a tiszakécskeiek, két pontot gyűjtve, az utolsó helyet foglalták el.

A válogatott mérkőzések miatti két hét szünetben fontos változások történtek a csapatnál. Nagy Sándort Visinka Ede váltotta a vezetőedzői poszton, és érkezett két labdarúgó, Eke Uzoma, és Heffler Norbert. Velük remélhetőleg elindul majd a csapat a pontszerzés útján. A Budafok elleni találkozón azonban ez még nem sikerült.

Az első negyedórában bátra játszott a Tiszakécske, többet birtokolták a labdát, de a 19. percben már a hazaiak örülhettek. Szabó Levente lövése megpattant egy kécskei védő lábán, így Holczernek esélye sem volt hárítani 1–0. A 29. percben Ihrig-Farkas fejelt a bal felső sarokba 2–0. Egy perccel később László lövését hárította bravúrral Holczer. A 39. percben Fótyik buktatta Erdeit a tizenhatoson belül amiért sárga lap és tizenegyes járt. Az ítéletvégrehajtó Heffler volt 2–1. A 64. percben Heffler lőtt kapura, Bese kezéből kicsúszott a labda, de egy védő menteni tudott a gólvonalról. A 70. percben a második félidőben beállt Kalmár Olivér, némi szerencsével szerezte a budafokiak harmadik gólját 3–1. A rendes játékidő utolsó előtti percében, egy kontra támadásnál sakk, matt helyzetben Ihrig-Farkas növelte a hazaiak előnyét. Ezzel még nem ért véget a gólok száma, mert a 91. percben a csereként beállt Zádori is betalált 4–2.

Budafoki MTE–Tiszakécskei LC 4–2 (2–1)

Budafok, 400 néző, vezette: Erdős József (Mayer Gábor, Kiss Balázs)

Budafok: Bese – Ihrig-Farkas, Kovács D. (Adorján 76.), Szalai, Filkor (Nándori 76.), Soltész, Jagodics, Szabó L. (Szabó M. 69.), Kutula (Kalmár O. 46.), Fótyik, László D. (Zuigéber 66.). Vezetőedző: Boér Gábor

Tiszakécske: Holczer – Oláh, Kiprich, Eke (Csáki 72.), Farkas N., Erdei (Pongrácz 59.), Horváth A. (Zádori 59.), Vachtler (Lovas Zs. 81.), Kovács B. (Simon 72.), Heffler, Szalay. Vezetőedző: Visinka Ede

Gól: Szabó L. 19., Ihrig-Farkas 29., 89., Kalmár O. 70., ill. Heffler 40., Kalmár 91.

– Sajnos magunknak köszönhetjük ezt a vereséget, mert azt gondolom, hogy sokkal több volt ebben a meccsben, értékelte a találkozót Visinka Ede. –Hozzáteszem, hogy 2–0-nál a tizenegyest berúgtuk, így 2–1-el mentünk a szünetre. Ezt követően volt egy kapufánk, ha az bemegy, akkor más eredmény lehetett volna. Sajnos sok olyan hibát vétettünk, amit a budafoki csapat kihasznált. Csak kozmetikáztunk az eredményen azzal, hogy 4–2 lett. Szomorú vagyok az eredmény miatt. Azért még dolgoznunk kell, hogy eredményesek tudjunk lenni, tette hozzá a vezetőedző.