1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Pont nélkül távozott Budaörsről a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 10. fordulójában a Tiszakécskei LC Budaörsre utazott. A vendégeknek eddig még nem sikerült nyerniük, szerettek volna túllépni ezen, de ezúttal sem sikerült.

A tiszakécskeiek a tabella utolsó helyét foglalják el, de a budaörsiek sem remekeltek eddig, hiszen a 16. helyen tartózkodtak a találkozó előtt. Éppen ezért mind a két csapatnak szüksége lett volna pontra, pontokra. Az első percekben a budaörsiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de utána kiegyenlített játék folyt a pályán. Mind a két félnek akadtak lehetőségeik, de azokat nem tudták kihasználni. Az igazi nagy helyzet a 37. percben a tiszakécskeiek előtt adódott. Tóth Gábor nagyot hibázott, Szalay azonban lecsapott a labdára, egy csel után lőtt, de a labda elakadt egy védőben, Alberthez pattant, aki közelről lőtt, de Tóth védeni tudott.

A második félidő tragikusan kezdődött a tiszakécskeiek számára. A 47. percben Petneházi Winklerhez passzolt, aki 17 méterről a jobb felső sarokba lőtt 1:0. Két perccel később Holczer szabálytalankodott a tizenhatoson belül Horváthtal szemben, amiért büntető járt, és amit Petneházi értékesített 2:0. A 70. percben Sajbán hatalmas lövését a kapufára tolta Holczer. Egy perccel később Albert előtt adódott lehetőség, de nagyon kisodródott, így oda lett a helyzet. A 84. percben tíz emberre fogyatkozott a Tiszakécske, mert Holczer kiállították. Mivel az öt cserét már kihasználta a csapat, így Vachtler állt be a kapuba. A 89. percben bal oldali beadás után Vankó négy méterről lőtte kapuba 3:0. Két perc rövidzárlat, kiállítás és egy újabb gól kellett ahhoz, hogy a Tiszakécske pont nélkül távozzon Budaörsről.

– Egyszerűen nem is értem, stabil meccsből csináltunk egy sima vereséget. Minden hibánkat kihasználta a Budaörs, utána meg futottunk az eredmény után, nyilatkozta a mérkőzés után Visinka Ede.

Budaörs–Tiszakécskei LC 3:0 (0:0)

Budaörs, 100 néző, vezette: Zierkelbach Péter (Medovárszki János, Szalai Dániel)

Budaörs: Tóth G. – Kapronczai, Gyurácz, Zsidai, Molnár, Horváth R. (Vankó 68.), Winkler (Lengyel 81.), Sajbán, Petneházi (Halmai 59.), Fényes, Tóth K. Vezetőedző: Gabala Krisztián

Tiszakécske: Holczer – Oláh (Vachtler 62.), Kiprich, Farkas N., Uzuma (Pongrácz 56.), Erdei (Kalmár 68.), Horváth A. (Simon 56.), Gyurján (Csáki 46.), Albert, Szalay, Heffler. Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Winkler 47., Petneházi 49., Vankó 89. Kiállítva: Holczer 84.

Vasárnap újabb mérkőzés, a Soroksár érkezik a Városi Sportcentrumba.