1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Gól gazdag mérkőzésen tiszakécskei győzelem született

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójában két, a középmezőnyhöz tartozó csapat a Tiszakécske és a Harta találkozott egymással. A változatos találkozón gól gazdag eredmény született, a hazaiak otthon tudták tartani a három pontot.

 

Már a mérkőzés elején látszott, hogy a tiszakécskeiek ki akarják köszörülni a két héttel korábbi, hazai pályán elszenvedett, Kiskunfélegyháza elleni vereséget. Nagy akarással játszottak, és sorra vezették támadásaikat, de ahogy az lenni szokott a labdarúgásban, az ellenfél szerzett gólt. A 12. percben Csehi Tamás saját térfeléről indulva hatalmas szólót vágott ki, kicselezte, lefutotta a védőket és 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt 0:1. Három perccel később Lovas Andor és Hamar Erik együtt ugrott fel fejelni, aminek következtében Hamarnak több foga is kitört, Lovasnak pedig felrepedt a fejbőre. Mind a két játékost ápolni kellett, de később visszatértek a játéktérre. A 20. percben István László remek labdát adott a bal oldalon felfutó Gréczinek, aki a jobb sarokba lőtt 1:1. Még az első félidő befejezése előtt Gréczi jobb oldalról beadott szöglete után Dóka Dávid közelről a hálóba talált 2:1.

A második félidő hartai rohamokkal kezdődött. A vendégek sokkal többet birtokolták a labdát, bár igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. És itt jön megint az, hogy ami ilyenkor lenni szokott, az ellenfél lőtt gólt. A 70. percben Káli mintegy harminc méterről végezhetett el szabadrúgást. A labdát a sorfal fölött a jobb felső sarokba rúgta 3:1. Két perccel később Fekete Tamás szinte megismételte Csehi Tamásnak a gólját, csak ő az ellenfél térfeléről indulva nagy szóló után szerzett gólt 3:2. Felgyorsultak az események, mert a 78. percben Káli az ellenfél térfelének a közepén jól vette át a labdát. Egy csel után egyedül vihette kapura a labdát, kicselezte Badót is és kicsit kisodródva, de a jobb alsó sarokba gurított 4:2. A 82. percben ismét a hazaiak rúgtak gólt. Szinte ugyan arról a helyről, ahonnan Káli rúgott szabadrúgást, ezúttal István László szaladt neki a labdának, de ő a bal felső sarokba továbbította a játékszert 5:2. Két perccel később bal oldali szadadrúgást követően Tóth Barna talált a kapu közepébe 5:3.

Tiszakécskei LC II–Harta SE 5:3 (2:1)

Tiszakécske, 110 néző, vezette: Tihanyi Gábor (Kócsó Tibor Zsolt, Tóth Kitti)

Tiszakécske: Antal – Tóth-Molnár (Németh 63.), Hoffmann, István, Steklács (Ország 88.) – Dóka D. (Szabó Á. 46.), Lovas A. (László Zs. 81.), Tóth K. – Benkó, Káli, Gréczi. Edző: Bagi Gábor

Harta: Badó – Makó, Hamar (Gilich 46.), Fekete, Csehi, Grecu, Pinczési, Tóth B., Pintér, Sztakó, Varga. Játékos-edző: Csehi Tamás

Gólszerző: Gréczi 20., Dóka 45., Káli 70, 78., István 82. ill. Csehi 12., Fekete 73., Tóth B. 84. Sárga lap: Steklács 41., Németh 66., ill. Varga 44.

Bagi Gábor: Azt kell mondjam, hogy sajnálom nagyon a Hartát. Játszottunk egy gól gazdag mérkőzést, amiben a vendégek is megmutatták tudásukat. Nekünk volt hat-hét helyzetünk, és az eddigi mérkőzésekkel ellentétben, ezeket most kihasználtuk. Két gyönyörű gólt rúgtunk szabadrúgásból. Ha meg kellene mondanom azt, hogy kik játszottak ma jól a csapatban, akkor nem nagyon sok játékost kellene kiemelni, de ilyen a foci. Az egyik hétvégén jól játszunk, rengeteg helyzetet kidolgozunk, és nem nyerünk, a másik hétvégén pedig hat helyzetből ötöt kihasználunk és miénk a három pont.

Csehi Tamás: Nem tudom elmarasztalni a csapatot, mert mentünk, csúsztunk másztunk. Sajnos kapus poszton nem vagyunk a legjobb helyzetben, mert megsérült a kapusunk és helyette az ifjúsági hálóőrünk védett. Most már hat hiányzónk van, így kevesen vagyunk, de természetesen ez nem kifogás. Azt gondolom, hogy azért lépünk mindig egy kicsit előre, de ezt a sok kapott gólt le kell majd redukálnunk. A mai mérkőzésből ennyi jött ki, de minden találkozóból tanulni kell, így ebből is.