1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Ajka ellen próbál javítani helyzetén a Tiszakécske

Két hét szünet után folytatódik a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A 12. fordulóban Ajkára utazik a Tiszakécskei LC csapata.

A hazaiak eddig tizenkét pontot szereztek, és a 14. helyen állnak a tabellán. A vendégeknek eddig még nem sikerült nyerniük, és a huszadik, utolsó helyet foglalják el. – Remélem, hogy hasznosan használtuk ki a válogatott mérkőzések miatti két hét szünetet, nyilatkozta Visinka Ede, a Tisza-partiak mestere. – Ez alatt az idő alatt sokat dolgoztunk, és egy edzőmérkőzést is játszottunk otthoni környezetben a Békéscsaba ellen. Ezen a találkozón főleg olyan játékosok kaptak lehetőséget, akiknek kevesebb volt a játékpercük, vagy sérülésből tértek vissza. Stabil meccse volt, de sajnos kikaptunk 4–3-ra, ettől függetlenül sok biztató jelet láttam a mérkőzésen. A mért adatok is kimagasló eredményeket hoztak, így bizakodó vagyok. Ezen a héten is jól ment a munka. Minden mérkőzés nagyon nehéz, mert gyilkos az NB. II, de hozzáteszem, hogy ennek a csapatnak egy sikerre van szüksége, és akkor el tudunk indulni egy pozitívabb vágányon. Bizakodók vagyunk, a szakmai stáb is kezd összeállni. Elég jól ismerem az Ajkát, sok jó játékosuk van, stabil a csapatuk Kiss Károly vezérletével. Az elmúlt évben kiugró eredményt értek el, az ötödik helyen végeztek, így biztos vagyok abban, hogy nem lesz könnyű feladatunk, de bele fogunk állni a mérkőzésbe. Nagy dolog lenne meglepetést okozni, mert a mi részünkről élet, halál kérdése lesz ez a találkozó. Ajkán jó a pálya, remek a hangulat, lehet futballozni, és arra készülünk, hogy pozitív eredményt tudjunk elérni, tette hozzá Visinka Ede.

Nyilas Elek szakmai igazgatótól megtudtuk, hogy a pályaedzői feladatokat Kitl József fogja ellátni, Míg Németh Viktor a kapusokkal fog foglalkozni. A két szakember már ott lehet az Ajka elleni mérkőzésen a kispadon.