1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Átfutott az ajkai gyors a Tiszakécskén

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 12. fordulójában Ajkára utazott a Tiszakécskei LC. A vendégek bizakodóan, a jó játék és pontok reményében vágtak bele a mérkőzésbe.

A tiszakécskeieknek életbe vágóan fontos lett volna pontot, pontokat szerezni, de ez nem az ő napjuk volt. Már az első percben védenie kellett Holczernek – aki ajkai származású – Heffler Tibor lövését. A másik oldalon pedig Heffler Norbert jobb oldali labdáját kellett Horváthnak hárítani. Az első félidő elején jól játszott a Tiszakécske, de aztán az ajkaiak átvették a játék irányítását, és megszerezték a vezetést. A 14. percben Tóth Gergely középen kapott labdát, amit megtolt, és hét méterről a kapuba lőtt 1–0.

Nagy rohamokkal kezdte a második játékrészt a hazai csapat. Holczernek mindjárt a 46. percben kellett hatalmasat védeni. Aztán két perc múlva már ő is tehetetlen volt. A jó formában játszó Tóth Gergely középen kapott jó labdát, lefutotta a védőket és Holczer lába között a hálóba gurított 2–0. Mind össze öt percet kellett várni az újabb hazai találatra. Csemer szabadrúgásból 19 méterről csavart a kapuba 3–0. Ezt követően két alkalommal is Holczernek kellett nagyot védeni. A 64. percben növelte előnyét az Ajka. Csizmadia közelről bombázott a kapuba 4–0. Ezzel még nem ért véget a hazai gólgyártás. A frissen beállt Stoiacovici – aki korábban játszott Tiszakécskén – növelte az ajkai előnyt, miután jobbról, tíz méterről a kapu bal oldalába talált 5–0. Két perccel a rendes játékidő lejárta előtt szépített a Tiszakécske. Erdei 22 méterről szabadrúgásból a jobb felső sarokba bombázott 5–1.

Az első játékrészben még tudták a vendégek tartani magukat, de a második játékrészben már beindult a hazai gépezet, és sorba jöttek a gólok is. Sajnos a tiszakécskei védelem ezúttal is lyukasnak bizonyult, így nem volt nehéz bevenni az ajkaiaknak Holczer kapuját. Eredi Carló szabadrúgás gólja viszont remek számba ment.

A találkozó után érthetően szomorúan nyilatkozott Visinak Ede. – Kikaptunk nagyon, átfutottak rajtunk. A második félidő elején a második és a harmadik gól megpecsételte a sorsunkat. Nem tudok mit mondani.

FC Ajka–Tiszakécskei LC 5–1 (1–0)

Ajka, 1000 néző, vezette: Zám Zsolt (Kulman Tamás, Mayer Gábor)

Ajka: Horváth D. – Szűcs, Heffler T., Tar, Csemer – Csizmadia (Földi 89.), Lehoczky (Berzsenyi 77.), Tóth G., Tajthy, Sejben (Stoiacivici 77.) – Szarka (Dragóner 80.). Vezetőedző: Kis Károly

Tiszakécske: Holczer – Uzoma, Farkas A., Csáki, Farkas N. (Pál 59.) – Erdei, Horváth Attila, Pongrácz (Benke 67.), Heffler N. (Galacs 67.) – Kovács B. (Zádori 80.), Szalay Sz. (Kalmár 59.). Vezetőedző: Visinka Ede

Gól: Tóth G. 14., 48., Csemer 53., Csizmadia 64., Stoiacivici 83., ill. Erdei 88.