1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Az őszi szezon utolsó mérkőzése következik

A 2021/2022-es NB. II-es labdarúgó bajnokság utolsó fordulója következik vasárnap. A Tiszakécskei LC hazai pályán 13 órakor fogadja a Pécsi MFC-t.

Az elmúlt öt mérkőzésen tíz pontot szerzett a Tiszakécske, és ez azt jelenti, hogy igen is van spiritusz a társaságban. Három alkalommal győztesként hagyták el a pályát, és olyan ellenfeleket győztek le, mint a Vasas, a Kecskeméti TE és a Csákvár. A Szolnok ellen döntetlent sikerült elérniük, míg Siófokról vesztesként távoztak. Most az őszi szezon utolsó mérkőzése következik, de jó lett volna, ha a korábbi találkozókon is hasonló teljesítményt nyújtott volna a Tisza-parti kisváros csapata. A vasárnapi mérkőzésen a Pécsi MFC érkezik a Városi Sportcentrumba, akik az elmúlt fordulóban hazai pályán szenvedtek 1–2-es vereséget a Dorogtól. A Baranya megyei csapatban három olyan játékos is szerepel, akik korábban a Tiszakécskét erősítették. Helesfay Donát kapus, Preklet Csaba védő, és Tölgyesi Viktor középpályás, aki hosszú ideig a csapatkapitányi feladatokat is ellátta. Ezúttal ellenfélként léphetnek majd a kécskei gyepszőnyegre.

Kovács Barnabást nyáron igazolta le a TLC, még pedig Zalaegerszegről. – Kellett egy-két hét, hogy be tudjak illeszkedni a csapatba, de úgy érzem, hogy ez jól sikerült. Sajnos volt egy rossz szériánk, ami minden játékos hangulatára rányomta a bélyegét, éppen ezért nem volt könnyű senkinek sem. Szerencsére ez a folyamat megállt és sikerült három mérkőzést is megnyernünk.

Legalább egy fiatal játékosnak ott kell lennie minden mérkőzésen a pályán, és Kovács Barnabás rendre ott is van. A mindössze 19 éves labdarúgó az eddig lejátszott 19 mérkőzésből 16 alkalommal kezdőként szerepelt, kétszer csereként, egyszer pedig a kispadon foglalt helyet. Ez pedig azt jelenti, hogy bíznak benne. – Több mérkőzést is játszottam az NB. III-ban, és az NB. I-ben is sikerült. Azt gondolom, hogy helyén kezelem azt, hogy lehetőséget biztosít Visinka Ede számomra, de ha úgy alakul, hogy nem én leszek a kezdő, akkor még keményebben fogok edzeni, harcolni fogok érte. Az, hogy a mérkőzéseken lecserélnek az szerintem azért van, hogy a mester másnak is megadja a lehetőséget. Jelenleg támadó középpályást játszom, de ha lesz rá lehetőség, akkor védekező középpályásként is kipróbálnám magam.

A vasárnap 13 órakor kezdődő őszi utolsó fordulóra a Pécsi MFC érkezik Tiszakécskére. Ezzel kapcsolatban Kovács Barnabás elmondta, hogy nem igazán követte eddig a mostani ellenfelük játékát, inkább arra figyelt, hogy jól játsszon ne csak ő, de az egész csapat. Amennyiben sikerül legyőzni a Baranya megyei gárdát, a III. Kerület pedig kikapna, akkor a Tiszakécske elkerülne az utolsó helyről. – Jó lenne, ha nem mi lennénk az utolsók, kicsit fellélegeznénk, de ez még nem jelentené azt, hogy nem vagyunk a kieső helyen. Természetesen az a célunk, hogy onnan elkerüljünk, és ennek érdekében mindent meg is fogunk tenni. Remélem, hogy a Pécs elleni mérkőzés nem olyan lesz, mint a legutóbbi, a Szolnok elleni, mert annak a találkozónak nem sok köze volt a labdarúgáshoz, inkább harc volt. A mi pályánk annál sokkal jobb és remélem ezt ki is tudjuk használni, és kontrákból tudunk majd támadásokat vezetni, aminek meg is lehet az eredménye. Ahhoz, hogy pontot szerezzünk, harcolni is kell, de nem egyet, mert azzal nem sokra megyünk, hanem hármat, azzal elégedettek lennénk, mondta Kovács Barnabás.