1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Nem volt átütő erő a Tiszakécskei játékban

Az NB. II-es labdarúgó bajnokság tavaszi szezonjának első fordulóját előre hozták, így a csapatok december 12-én játszották le a mérkőzéseket. A 20. fordulóban a Tiszakécskei LC a WKW ETO FC Győr csapatát fogadta.

 

Lehet-e annál nagyobb motiváció egy csapat életében, hogy az elmúlt hat fordulóban tizenhárom pontot gyűjtött, míg az előtte lévő tizenháromban mindössze kettőt, főleg úgy, hogy most az idei év utolsó mérkőzését játssza? A válasz egyértelmű, nem. A Tiszakécskei LC gárdája most egy újabb lehetőség előtt állt, hogy pontjai számát növelje. Azt mindenki tudta, hogy ez nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a győriek az őszi szezon befejezésekor a hatodik helyen álltak 29 ponttal, míg a tiszakécskeiek az utolsó helyet foglalták el, valamivel többel, mint a felével, 15 ponttal. A hazaiaknak tehát égetően szükségük volt pont, pontok szerzésére. A tiszakécskeiek tétmérkőzésen még soha nem tudták legyőzni a kisalföldi gárdát. Az NB I-ben két vereség a mérlegük, míg a másodosztályban négy, és csupán egy döntetlent sikerült szerezniük. A győriek az őszi első fordulóban hazai pályán, 1–0 arányban nyertek. Persze, hogy fűtötte a Tisza-parti kisváros csapatát a visszavágás, főleg a jó sorozatuk után.

Az első játékrészben változatos játék folyt a pályán, és a félidő feléig egyik csapat sem tudott kialakítani igazi nagy helyzetet. A 23. percben Heffler hosszú labdát kapott bal oldalon a félpályánál, amivel kapura iramodott. Védőjét is lefutotta, de hosszan szöktette magát, így kicsit kisodródott, ettől függetlenül kapura lőtt, de csak a bal kapufát találta el. Öt perccel később egy bal oldali beadás után Verneshez került a labda, aki húsz méterről fordulásból a bal felső sarokba bombázott 0:1. A 36. percben jobb oldali szögletet követően Priskin a felső kapufára fejelt. A második félidő megkezdése előtt kettős cserélt hajtott végre Visinka Ede a hazaiak vezetőedzője. Farkas Norbert helyett Vachtler, míg Csősz helyett Pongrácz folytatta. Ez meg is látszott a hazaiak játékán, mert határozottabbak, bátrabbak lettek, és többet is támadtak. A győriek védekezésre szorultak és kontra támadásokkal, gyors előrevágott labdákkal próbáltak operálni, de ezek nem vezettek eredményre, csak úgy, mint a tiszakécskeiek támadásai sem, mert nem volt bennük átütő erő. A mérkőzés legnagyobb helyzete a hosszabbítás utolsó percében született, erről és a mérkőzésről az érdekeltet, Farkas Andrást kérdeztük. – Nagyon küzdelmes harcos mérkőzés volt, az időjárási körülmények nagyon nehezítették a minőségi futballt. Nagy volt a szél is, de próbáltunk játszani. Sajnáljuk, hogy vereséggel zártuk ezt a menetelést, azt gondolom, hogy a döntetlent megérdemeltük volna. Az utolsó percben Simon Márk végzett el szabadrúgást, jól jött be a labda, Csáki Robi fejjel tovább tudta csúsztatni, ami pont oda pattant elém. Sajnos nem volt már idő átvenni, ezért egyből elrúgtam, ami pont a kapus lábát találta el így védeni tudta.

Nem volt igazán nagy különbség a két csapat játéka között. A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolta a Tiszakécske, de gólt nem tudott elérni. A döntetlen igazságosabb lett volna.

– Jobban örültem volna egy döntetlennek, amire a végén lett is volna lehetőségünk, de a győriek kapusa védeni tudott. A mai napon nem volt meg bennünk az az átütő erő, ami az elmúlt hetekben jellemző volt ránk. Sajnos egy távoli lövésből sikerült a Győrnek gólt szerezni, ami győzelmüket jelentette. Nagyon stabil csapat benyomását keltették a vendégek, nem találtunk rajtuk fogást. Próbálkoztunk, minden elismerésem a játékosoké, mert mindent megpróbáltak. Szerettük volna győztesként elhagyni a pályát, és méltóan lezárni az őszi szezont, de ez nem sikerült. Az a sorozat, amit a végén megcsináltunk biztató lehet a jövőre nézve, értékelte a találkozót Visinka Ede.

– Azt a meccset kaptuk, amit vártunk, mert Tiszakécskén a Vasas, a Kecskemét és a Pécs is elvérzett. Az első félidőt nagyon jól kontroláltuk, adódtak lehetőségeink. A második játékrészben nagyon visszahúzódtunk a kapunk elé, magunkra húztuk az ellenfelet, a végén Fadgyasnak kellett a nagy védése ahhoz, hogy a három pontot hazavigyük.

Tiszakécskei LC–WKW ETOFC Győr 0:1 (0:1)

Tiszakécske, 250 néző. vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Kulman Tamás)

Tiszakécske: Holczer – Farkas A., Csáki, Farkas N. (Vachtler46.), Uzoma – Erdei (Pál 85.), Kovács B., Csősz (Pongrácz 46.), Gyurján (Simon 68.) – Heffler (Szalay 86.), Zádori. Vezetőedző: Visinka Ede

Győr: Fadgyas – Kovács K. (Bacsa 80.), Csonka, Lipták (Fodor 74.), Forgács – Toma, Vitális, Kiss M., Óvári –Vernes, Priskin (Szimcsó 90.). Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Vernes a 28. percben.