1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Távozók vannak, érkezők még nincsenek a TLC-nél

Január 3-án kezdte meg felkészülést a 2021/2022-es labdarúgó bajnokságra a Tiszakécskei LC NB. II-es csapata. Az első napon új játékost még nem lehetett felfedezni, hiányzók viszont akadtak bőven. Néhányan betegek, míg mások játékára nem számít az egyesület.

 

Megbeszéléssel kezdődött az első edzés, majd a műfüves sportcsarnokban melegített be huszonegy játékos. Közülük egyedül Kalmár Ferenc végzett könnyebb munkát, mivel őt december 2-án porccal műtötték. A többiek, köztük Beliczky Gergő is, aki hosszú sérülés után tért vissza, együtt végezték a gyakorlatokat. A bemelegítés után harminc méteres futás felmérése következett, Kalmár kivételével, mindenki számára. Valamennyi labdarúgó legalább két alkalommal lefutotta a sprint távot. A leggyorsabbnak Simon Márk bizonyult, de a többiek is jól teljesítettek. Addig, míg a játékosok cipőt váltottak a kinti foglalkozáshoz, Visinka Ede készségesen nyilatkozott. – A játékosok a két ünnep között már egyéni feladatokat kaptak, a mostani két hetet pedig itthon töltjük Tiszakécskén, ahol minden feltételünk adott, mert van élőfüves és műfüves edzőpályánk, rendelkezésünkre áll a műfüves sportcsarnok is, hogy megfelelő munkát tudjunk végezni. Az első pár nap feladata az, hogy felmérjük a játékosainkat, de közben el is kezdjük a komolyabb munkát. Ez a téli felkészülés speciális időszak, mert csak négy hetes a felkészülési idő. Ez alatt a rövid idő alatt megpróbálunk minél gyorsabban fizikális terhelést adni a játékosoknak. Ez mellett felkészülünk bizonyos taktikai elemekre is. Ami a bajnokság utolsó szakaszában történt, azt gondolom, hogy arra lehet építeni. Ott a csapat elkapta a fonalat, és eredményes is tudott lenni. Erős volt a csapat egység is, és ha a keretet egy bizonyos számú minőségi játékossal meg tudjuk erősíteni, akkor képesek leszünk arra, hogy bent maradjunk a másodosztályban, mondta a vezetőedző.

Az elkövetkezendő időszak elképzeléseiben az szerepel, hogy január 15-én kétszer hatvan perces edzőmérkőzést játszik a Tiszakécskei LC a Kecskeméti TE-vel, majd 17-én Bükre mennek edzőtáborba. Január 19-én a Gyirmót II lesz az ellenfél, 22-én pedig a Győri ETO. Ez, az úgy mond négy felkészülési mérkőzés, elég lesz arra, hogy a játékosok a legjobb állapotba kerüljenek a január 30-án Balmazújvárosban sorra kerülő Nyíregyháza elleni első idei bajnoki mérkőzésre. A sérültek közül Beliczky Gergő, akinek a vállával volt probléma felépült, Kalmár Ferenc és Kiprich Dávid még lábadozik. Az utóbbi játékos remélhetőleg a hét második felében már be tud majd kapcsolódni a munkába. Beliczkytől és Simon Márktól sokat vár Visinka Ede, mert jó játékosnak tartja őket, és remélhetőleg a játékukkal hozzá tudnak majd tenni ahhoz, hogy a csapat jól szerepeljen. Csáki Róbert megfázással küszködött, Csősz Richárdnak hőemelkedése volt, és Pál András sem teljesen egészséges, ezért nem voltak ott az első edzésen. Benke Áron pedig magán tanulóként, a vizsgái miatt nem tudott jelen lenni.

Néhány játékos távozott a csapattól. – Azok, akik elmentek, kevesebb játéklehetőséget kaptak, vagy sérültek voltak, így a beépülésük a játékba többet időt igényelt volna, mondta Nyilas Elek szakmai igazgató. – Akik biztosan távoznak: Galacs Erik, Gréczi Gábor és Horváth Adrián, ők keveset játszottak, sőt az utóbbi játékos az őszi szezonban nem is lépett pályára. Szalay Szabolcs is szeretett volna több játéklehetőséghez jutni, ezért ő visszamegy Zalaegerszegre. Helyette kell majd igazolnunk egy fiatal játékost. Heffler Norbert és Horváth Attila távozása még kérdéses, de nagy valószínűséggel már ők sem maradnak Tiszakécskén. Új játékos kiszemeltjeink természetesen vannak, de még konkrétumokat nem tudok mondani, tette hozzá Nyilas Elek.

Visinka Ede több játékost is megemlített, akiknek a munkájára számít. A fentebb említett Simon Márk és Beliczky Gergőn kívül Holczer Ádám kapust, aki az őszi szezon második felében nagyon jól védett. Kalmár Ferenc góljaira pedig nagy szüksége lenne a csapatnak. Csak remélni lehet, hogy hamarosan ő is teljes értékű munkát tud majd végezni, és egészségesen harcba lehet állítani. A többiektől pedig ugyan olyan alázatos munkát vár, mint az őszi szezon második felében. Arra kérdésre, hogy ki lesz majd a csapatkapitány a vezetőedző határozottan válaszolt, hogy Oláh Máté. Utána Csáki Róbert következik, és ha egyik játékos sem tud pályára lépni, akkor pedig Holczer Ádám. Természetesen szükség lesz erősítésre is, egyrészt a távozó játékosok miatt, más részt pedig azért, hogy a csapat még erősebb legyen és tudja hozni azt az elvárást, hogy bent tud maradni a másodosztályban, mert ez az elsődleges és a legfontosabb cél. Ehhez persze mindenkinek példa értékűen kell végezni a feladatát. Az akarat persze meg van, és ha még egy kis szerencse is hozzápárosul, akkor, nem csak a szurkolók, de a szakmai stáb is elégedett lesz majd a csapat teljesítményével.