1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Értékes pontokat gyűjtött a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a fővárosba, pontosabban a III. Kerület TVE otthonába látogatott a Tiszakécskei LC labdarúgó csapata.

Az előző héten szenzációs győzelmet aratott a Tisza-parti kisváros gárdája a Békéscsaba ellen. Ez nagyon jó hatással volt nem csak a játékosokra, de az egyesület vezetésére is, és a szurkolók is örömmel nyugtázták a három pont megszerzését. Az őszi fordulóban hazai pályán 2:1 arányú vereséget szenvedett a Tiszakécske, ezért és azért is, hogy feljebb kerüljenek a tabellán, fűtötte őket a vágy, hogy megszerezzék a három pontot. Győztes csapaton ne változtass, gondolhatta Visinka Ede, mert ugyanazt a kezdő tizenegy játékost küldte a pályára, mint akik a Békéscsaba ellen is. A találkozó nagyon jól kezdődött a tiszakécskeiek számára, mert már a 4. percben Balázs Benjamin önzetlen átadása után Kovács Barnabás került helyzetbe, de a kapu mellé durrantott. A11. percben Kulcsár szabálytalankodott a tizenhatoson belül Balázs Benjaminnal szemben, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőnek ezúttal nem Erdei Carlo futott neki, mert a Békéscsaba ellen nem sikerült neki belőnie, hanem Kiprich Dávid. Balázs József jobbra vetődött a tiszakécskei védő azonban balra lőtte a labdát 0:1. A 30. percben Barczi nagy lövése zúgott el a jobb kapufa fölött. Tíz perccel később Nyári szabadrúgását Erdei Gábor centiméterekkel fejelte a kapu fölé. A 41. percben Erdei Carlo tíz méterről leadott lövése elsüvített a kerületi kapu előtt. Az első félidő lefújása előtt Kiprich összefejelt Borvetővel, amiért ápolni kellett. A szünet után már nem is tudta folytatni a játékot. Az 57. percben Kemenes Szabolcs hármas cserét hajtott végre, hogy frissítse a játékot. Az 59. percben Daróczi húsz méteres felső léc alá tartó lövését Holczer bravúrosan hárította. A 68. percben Daróczi 20 méterről, leadott lövését védte Holczer. A 73. percben tovább növelte előnyét a Tiszakécske. Balázs egy hosszan előrevágott labdára kifutott a kapujából, de nem találta el a labdát, ami így az oldalvonal felé csorgott. Gyurján még elérte a vonal előtt és mintegy tizenhat méterről a kapuba tekerte a játékszert 0:2. A 81. percben Csáki megkapta második sárga lapját, majd pedig a pirosat is. Egy perccel később Borvető egy hosszú szabadrúgás után közelről fejelt a kapuba 1:2. A hátralévő időben mindent megpróbáltak a hazaiak az egyenlítésért, de a tiszakécskei védők jól zárták a támadásokat, és újabb értékes három pontot szereztek.

– Azt gondolom, hogy nagyon jól nyitottuk a mérkőzést. Korán vezetést szereztünk egy tizenegyes után. Nyomott a III. Kerület, de álltuk a sarat, és minden egyes kontránk veszélyes volt. A félidőben úgy éreztük, hogy kell még egy gól ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Meg is szereztük a második találatunkat. Kicsit nyugodtabb körülmények között kellett volna lezárni a meccset, de úgy érzem, hogy összességében megérdemelten nyertünk. Nagyot mentek a srácok, a mai mérkőzés leginkább a küzdelemről szólt, értékelte a találkozót Visnka Ede vezetőedző.

III. Kerület TVE–Tiszakécskei LC 1:2 (0:1)

Budapest, 400 néző, vezette: Derdák Marcell (Ország Péter, nagy Viktor)

III. Kerület: Balázs J. – Kulcsár D., Erdei, Opavszky, Bekker (Horváth O. 80.) – Nyári P. (Daróczi 57.), Kleisz (Köből 61.), Rabatin – Barczi (Birtalan 57.), Sili (Schuszter 57.) – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs

Tiszakécske: Holczer – Máté, Végső, Kiprich (Csáki 46.), Farkas N. (Uzoma 78.) – Erdei Kosznovszky (Farkas A. 83.), Kovács B., Balázs B. – Beliczky (Pongácz 64.), Marsa (gyurján 64.). Vezetőedző: Viisnka Ede.

Gólszerző: Borvető 82., illetve Kiprich a 12., Gyurján 73.