1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Most csak a Szegedre koncentrál a Tiszakécske

A Merkantil bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 24. fordulójában a Tiszakécskei LC a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát fogadja. A két Tisza-parti város őszi fordulójában 1–1-es döntetlen született.

Az elmúlt heti fordulóban a tiszakécskei egyesület a III. Kerület otthonából hozta el a három pontot. Ez pedig azt jelentette, hogy közel hat hónap után, pontosabban 176 nap után, elkerült az utolsó helyről. Igaz, csak egyet lépett előre, de még sem velük zárul a tabella. A találkozó után természetesen nagy volt az öröm az öltözőben, nem csak a győzelem, miatt, de azért is, hogy most már a 19. helyen áll a csapat. Visnika Edétől azt kérdeztük, hogy ünnepeltek-e a találkozó után? – Nem nagyon ünnepeltünk a meccs után, mert igazából még nem értünk el semmit, mondta a vezetőedző. – A srácok a találkozó után lefutották a szokásos regeneráló futást, és adtunk nekik két szabadnapot, a hétfőt és a keddet. Nagyon jó, hogy nyertünk a Kerület ellen, nagyon örülünk, de igazából ez a győzelem csak azt jelent, hogy szereztünk három pontot, de még messze vagyunk a célunktól. Elkerültünk az utolsó helyről, ami óriási dolog. Nem szeretnék újra oda visszakerülni.

Kiprich lecseréléssel kapcsolatban a Visnka Ede azt mondta, hogy nem a sérülése, hanem taktikai okok miatt cserélte le. Mivel volt már egy sárga lapja és Borvető nagyon agresszívan játszott, ezért úgy gondolta, hogy a második félidőben Csákival verekedjen inkább. Sajnos ennek meg is lett az eredménye, mert Csákit kiállították. A vasárnapi ellenfélről is beszélt a vezetőedző – A Szeged az egyik legjobb formában lévő csapat az NB. II-es bajnokságban, tele jó, tehetséges és karakteres játékosokkal. Tudjuk az ellenfél értékeit, tisztában vagyunk a saját értékeinkkel is. Megpróbáljuk itthon tartani a három pontot, ami nem lesz könnyű, sőt nagyon nehéz lesz. Az ősszel 1–1-et játszott a csapat, de akkor még nem én voltam a vezetőedző. Úgy hallottam, hogy nagyon jó meccset játszottak akkor. A mi helyzetünkben minden mérkőzés nehéz, de a Szeged elleni kimondottan nehéz lesz. Jó pozícióban vannak, a negyedik helyet foglalják el a tabellán, rajtuk nincs akkora nyomás, mint rajtunk. Az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni, és meglátjuk, hogy ez mennyire lesz elég, tette hozzá Visinka Ede.

A csapatnak a Szeged elleni vasárnapi találkozó előtt is vannak problémái. A Kerület elleni kiállítása miatt Csáki Róbert nem tud pályára lépni, de Erdei Carlo sem, mert neki öt sárga lapja van. Kalmár megfázott, belázasodott, nem lehet tudni, hogy mikor tud majd játékra jelentkezni. Oláh Máté már elkezdte az edzéseket, de rá is vár még egy kis idő, mire újra formába tud lendülni. A Békéscsaba és a III. kerületi győzelem azonban lendületet adhat a gárdának. Visinka Ede elmondta még, hogy eddig nem nagyon nézte a tabellát, mert rémisztő volt ránézni. Most már kimeri nyitni a Nemzeti Sportot. Nem számolgat, mert meccsről, meccsre akarnak játszani, és mindig a következő mérkőzés a fontos. Persze van olyan forgatókönyv, hogy ha nyernek, akkor már számolnak, ha nem nyernek, akkor pedig hiába nézik azt, hogy mit játszottak a hátsó régióban lévő ellenfelek. Ettől a gondolkodástól nem is szeretne eltérni. Nem gondolkodnak előre, akkor akarnak átmenni a hídon, amikor már odaértek. Nekik a következő híd a Szegedet jelenti, őket kell legyőzni. A Tisza-menti városoknak mindig van egy fajta rivalizálása. A vasárnapi mérkőzés is az lesz. A Tiszakécskei LC szeretné az erényeit megcsillogtatni, de hogy ez mire lesz elég, az csak vasárnap a találkozó után derül ki.