1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Többet kell dolgozni a Dorog legyőzéséhez

Újabb fordulóval, még pedig a 25.-el folytatódik a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC Dorogra utazik, hogy pontot, pontokat szerezzen, erre ugyanis nagy szüksége lenne.

Többet kell dolgozni a Dorog legyőzéséhez

Újabb fordulóval, még pedig a 25.-el folytatódik a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC Dorogra utazik, hogy pontot, pontokat szerezzen, erre ugyanis nagy szüksége lenne.

Az előző fordulóban egyik csapatnak sem sikerült nyernie. A dorogiak a Pécstől kaptak ki hazai pályán 0–2-re, míg a tiszakécskeiek a Szegedtől 0–4-re. Van tehát mind a két gárdának pótolni valója a szurkolók felé. Az idei három mérkőzésen nem szerepelt valami jól a Dorog, mert a Békéscsabától 4–1-re kaptak ki, a III. Kerülettel 1–1-es döntetlent játszottak, a Szegedtől pedig 2–1-es vereséget szenvedtek. Ez pedig azt jelenti, hogy most hazai pályán szeretnének nem csak pontot, hanem pontokat szerezni. A Tiszakécske sem áll jól. A 23. fordulóban, a III. Kerület elleni 1–2-es győzelmük után, elkerültek ugyan az utolsó helyről, és Visinka Ede vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem szeretnének újra ott lenni, de mindjárt a következő fordulóban újra ott találták magukat a tabella végén. Bár a csapat, a Szeged ellen sem játszott rosszul, az első gól szenzációs volt, amiért Holczer Ádámot nem lehet hibáztatni. Annál inkább a második találatnál. Akkor ugyanis kint állt a kapujából és egy negyven méteres lövés után nem tudott visszaérkezni oda, így az a találat az ő számlájára írható. Sajnálatos módon, a második félidőben újra korán növelte előnyét a Szeged. Ebben a játékrészben egyen rangú ellenfele volt a Tiszakécske a Szegednek, helyzetei is voltak, de gólt nem tudtak elérni.

A Szeged elleni találkozón, érdekes jelenet játszódott le az első félidő lefújása előtt. Az éppen melegíteni készülő tiszakécskei játékosok közül egy jól öltözött szurkoló, Kalmár Ferencet szólítottak meg, és kísérte egészen az alapvonalig, ahol melegíteni szoktak a játékosok. – Feri, Kalmár Feri viszlek az Arsenálhoz, ezt már nem lehet tovább bírni, te sokkal jobbat érdemelsz. A csatár felnézett a nézőtérre, és ment tovább a pálya végére melegíteni.

A Tisza-parti kisváros csapatából Kosznovszky Márkot kérdeztük, hogyan látta az elmúlt fordulót? – Szerintem ekkora különbség nem volt a két csapat között, mondta a fiatal középpályás. – Az első félidőben döntetlen szagú volt a mérkőzés, de két egyéni villanás után a szegedieknek sikerült két gólt szerezniük. Utána tudtuk, hogy nehéz lesz visszakapaszkodni. A szerencse sem állt mellénk, mert Simon Márk kapufát rúgott. Belülről úgy éreztem, hogy nagyon érdekes mérkőzés volt. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy pontot, pontokat szerezzünk, de ez nem sikerült. Többet kell dolgoznunk annak érdekében, hogy a következő Dorog elleni mérkőzésen jobb teljesítményt nyújtsunk.

Vasárnap, a 25. fordulóban, a Buzánszky Jenő labdarúgó Stadionban 14 órakor kezdődő Dorog elleni mérkőzéssel kapcsolatban a középpályás azt mondta, hogy keményen készülnek a találkozóra. Csúnya vereség volt a Szeged elleni 0–4, de összeszedik magukat. Igaz, hogy most újra a tabella végén foglal helyet a Tiszakécske, de egy esetleges győzelemmel, feljebb tudnak kapaszkodni. Mindent megtesznek annak érdekében, és azon dolgoztak és dolgoznak az edzéseken, hogy a következő ellenfelet a Dorogot le tudják győzni. Erre mindenképpen szüksége lesz a Tiszakécskének, mert a Dorog igen is legyőzhető, csak ehhez teljes koncentráció szükséges. Mindenkinek a saját játékára kell figyelni, és akkor sikerülhet a három pontot begyűjteni. Jó jel az a csapatnál, hogy a korábban kiállított Csáki Róbert és az öt sárga lapja miatt hiányzó Erdei Carlo is pályára léphet, ha Visinka Ede vezetőedző úgy gondolja.