1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

A legjobb gyógyír a munkára a győzelem

A 26. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga NB.-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC csapata a Budafoki MTE-t fogadja. Ősszel, a fővárosi gárda győzelmével végződött a találkozó.

Borzasztóan sűrű a tabella második fele, hiszen mindössze nyolc pont választja el az utolsó helyezett Szolnokot a tizedik helyen tartózkodó Dorogtól. Ez pedig azt jelenti, hogy minden hátralévő forduló után változhatnak, talán nem is kicsit, a helyezések. Így változott a helyzet a 25. fordulóban is, hiszen a Tiszakécskei LC zárta a tabellát, de a Dorog elleni idegenbeli győzelmével elkerült az utolsó helyről és jelenleg a tizennyolcadik helyet foglalja el. A bajnokságban most nyolc nap alatt három mérkőzést játszanak a csapatok. A tiszakécskeiek ebből két alkalommal otthon, egyszer pedig idegenben. A Dorog elleni három pont megszerzése után Visinka Ede azt mondta, hogy frenetikus volt a hangulat az öltözőben, természetesen örült mindenki, de utána ez lecsengett, és nyugodt körülmények között utaztak hazáig. Fontos győzelem volt a dorogi győzelem, de csak egy állomása ennek a bajnokságnak. Vasárnap 17 órakor a Budafoki MTE-vel találkoznak. Ezzel kapcsolatban a vezetőedző a következőket nyilatkozta.

– Bár sokan azt gondolják, hogy ezt a mérkőzést kötelezően meg kell nyerni, de ne felejtsük el azt, hogy a Budafok az elmúlt évben még az első osztályban játszott. Sebzett oroszlánnak tűnik, akik bármilyen eredményre képesek, és nem lehet tehát őket leírni. Sokkal jobb a keretük, mint a pillanatnyi helyezésük, hangsúlyozta Visinka Ede. – Nekünk, a jelenlegi helyzetünkben élet, halál minden egyes mérkőzés. Kiélezett küzdelem folyik, főleg azok között a csapatok között, akik ott vannak az alsóházban. Mi minden találkozóra ugyan úgy készülünk, és minden meccset meg akarunk nyerni, mindegyikhez komolyan állunk hozzá. Főleg egy olyan csapat ellen, mint a Budafok, akinek jó az állománya, akik az elmúlt évben az NB. I-ben is vitézkedtek, és ha nem érte volna őket utol a koronavírus, akkor lehet, hogy bent is maradnak. Nyugtával dicsérjük tehát a napot. Mi nagyon motiváltak vagyunk, és természetesen győzni szeretnénk ellenük. Az őszi fordulóban 4–2-re kikaptunk tőlük, ezért most szeretnénk visszavágni. Szoros a táblázat alsó része, így bármi lehetséges, és minden forduló után változhatnak a helyezések. Egy dolog nagyon fontos, és én ezt mondom el mindennap a csapat tagjainak, hogy sasát magunkkal kell foglalkozni, és csak a saját meccsünkre kell összpontosítani. Lényegtelen, hogy mit játszanak az ellenfelek, mert a 24. fordulóban kikaptunk, a konkurenseink pedig nyertek. Akkor nagyon rosszul nézett ki az a forduló, mert újra visszaestünk az utolsó helyre. Az elmúlt héten vasárnap a konkurenseink döntetlent játszottak, vagy kikaptak, mi meg nyertünk, így ez pozitív számunkra. Fordulóról fordulóra, csak a saját meccsünkkel kell foglalkozni, nem kell a szomszédba áttekinteni, csak a saját céljainkra kell koncentrálni, és akkor el tudjuk érni a kitűzött célt, ami nem más, mint a bennmaradás, mondta Visinka Ede.

A vezetőedző hozzátette még, hogy melós a keret, munka hangulat van, nem szeretne egyetlen játékost sem elveszíteni a hadjáratban, mert most nyolc nap alatt három mérkőzést játszanak. Vasárnap a Budafok érkezik a városi sportcentrumba, szerdán a Szombathelyi Haladás, a következő vasárnap pedig Szentlőrincre utaznak. Minden egyes játékosra szüksége van, és úgy lehet előre haladni, ha mindenki odateszi magát minden mérkőzésen. Egy komoly sérültje van a csapatnak, még pedig a csatár Zádori Krisztián, akire még hosszú pihenő vár. Ettől függetlenül jó hangulat van a csapat háza táján. Ahogyan Visinka Ede fogalmazott, a legjobb gyógyír a hangulatra és a munkára nem más, mint a győzelem, és ezt most látják hétről hétre, hogy ez valóban így van.