1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

A Kiskunfélegyháza II jobb volt a Lakiteleknél

Hosszú szünet után folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság. A Lakiteleki TE a Kiskunfélegyháza II gárdáját fogadta.

 

A tizenegy csapatra szűkült megyei másodosztályban ez volt a tavaszi első és összességében pedig a 12. forduló. A 2021/2022-es bajnokság első mérkőzésén a kiskunfélegyháziak kilenc góllal terhelték meg a lakitelekiek hálóját, akiknek nem úgy sikerült az ősz, mint ahogyan szerették volna. Az eddig lejátszott találkozókon mindössze három pontot gyűjtöttek, amire az elmúlt évek során még nem volt példa. A hazai szurkolók közül többen is temetik a csapatot, és valljuk be nem alaptalanul. Nincs átütő erő a társaságban, bár jobbára fiatalok játszanak benne. A helyzeteiket nem tudják kihasználni, anélkül pedig nem lehet gólt szerezni, és mérkőzést nyerni.

Félő volt, hogy a mostani Kiskunfélegyháza II elleni találkozón is súlyos vereséget szenvednek, mert a vendégek a második helyet foglalták el a tabellán. Ez annyiban valósult meg, hogy az őszi mérkőzéssel szemben nem kilenc gólt, hanem „csak” négyet kaptak. Már a találkozó elején a tapasztalt Szabovik György bevette Petyarity hálóját 0:1. A folytatásban viszonylag kiegyenlített játék volt a pályán és a hazaiaknak is voltak helyzeteik, nem is kicsik, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. Aztán az első játékrész végén az egykori lakiteleki játékos Szabó Tamás növelte a félegyháziak előnyét 0:2, majd még a szünet előtt Kurgyis Kevin is betalált 0:3. A második félidő kezdete előtt hármas cserét hajtott végre Verebélyi Gábor. Ez egy kicsit nagyobb lendületet adott a Lakiteleknek, de gólt továbbra sem tudtak lőni. A félidő közepén egy a hazaiak által vitatott büntetőhöz jutottak a félegyháziak, amit Szabovik értékesített 0:4. A hátralévő időben is voltak reményt keltő támadásaik a hazaiaknak, de azok rendre kimaradtak, és az eredmény már nem változott. A játék képe alapján szorosabb is lehetett volna a találkozó. Mivel a Nyárlőrinc otthonában legyőzte a listavezető Kerekegyházát, így a Kiskunfélegyháza ugrott az élre, a Kerekegyháza visszacsúszott a második helyre, a Nyárlőrinc pedig megerősítette a harmadik helyét.

Lakiteleki TE–Kiskunfélegyháza II 0:4 (0:3)

Lakitelek, 80 néző. Vezette: Rabi Zsolt (Csorba Gábor, K. Szabó Kristóf)

Lakitelek: Petyarity – Barcsa (Tasi 46.), Seres (Tamás R. 78.), Kissebestyén, Hencz (Harabula 46.), Illés K. (Csikós 46.), Illés B. (Parádi 78.), Tamásy K., Kovács L. (Kovács M. 54.), Magyar P., Tamásy R. (Magya D. 54.). Edző: Verebélyi Gábor

Kiskunfélegyháza II: Magyar I. – Keresztesi, Szabovik, Makány, Szabó T. (Kurgyis B. 70.), Huber, Palásti, Kurgyis K. (Fricska 46.), Bálint (Kenderes 61.), Polgár (Masir 70.), Tóth I. Edző: Lapsánszki Tamás

Gólszerző: Szabovik 11., 72., Szabó T. 41., Kurgyis K. 45.