1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Egy pontot gyűjtött a Tiszakécske a Haladás ellen

Hétközi fordulóval, a 27.-el folytatódott a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A 15. helyen álló Tiszakécskei LC villanyfényes mérkőzésen fogadta az ötödik helyen álló Szombathelyi Haladást.

 

Az elmúlt hétvégén a hazaiak remek játékkal legyőzték a Budafokot, míg a vendégek hazai pályán kaptak ki a Dorogtól. Addig míg a Tisza-parti kisvárosban öröm hangulat uralkodott, Vas megyében a szurkolók érthetetlenül álltak az eredmény miatt. A hazaiak szerették volna folytatni tavaszi jó szereplésüket, a vendégek pedig ki akarták javítani a csorbát. Mind két gárda játszott már az NB. I-ben, és akkor találkoztak is egymással. Huszonöt évvel ezelőtt, hazai pályán 4:3-as tiszakécskei győzelem született, a visszavágón pedig 1:0-as szombathelyi. A másodosztályban korábban két alkalommal játszottak egymással a csapatok. Ezen a találkozókon megosztoztak a győzelmeken. Az őszi szombathelyi bajnoki mérkőzésen 1:0-as Haladás siker született.

Már az első félidő elején magához ragadta a kezdeményezést a Haladás. Sokat tartózkodtak ellenfelük térfelén, de igazi helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A hazaiak kontrákkal kísérleteztek és egy ilyen kontra után született a gól. A 45. percben járt az óra mutatója, amikor bal oldali szöglet után Rózsa kiütötte ugyan a labdát, de pontosan a hosszú sarkon érkező Kovács Barnabás elé, aki kapásból a kapu közepébe lőtte a játékszert 1:0. A második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt a Tiszakécske, ezúttal ők tartózkodtak többet ellenfelük térfelén és néhány alkalommal megmozgatták Rózsa Dániel. Aztán ahogyan az lenni szokott ilyenkor, az ellenfél lőtte a gólt. A 68. percben egy kapu előtti kavarodás után Horváth Rajmund közelről, Holczer lába mellett lőtt a kapu jobb alsó sarkába 1:1. A hazaiak eldönthették volna a mérkőzést, amikor Beliczky robogott el a bal szélen, már bent járt a tizenhatoson belül, de gyengén Rózsa kezébe rúgta a labdát. A kilencven perc végig küzdelmes, harcias mérkőzést hozott. A hazaiak bátran felvették a kesztyűt a vendégekkel szemben, nem ijedtek meg a nagy nevű ellenfelüktől. Talán, ha egy kicsit pontosabban játszanak, akkor meg lett volna a három pont is, de így is dicséret illeti a csapatot.

– Nem lehetek elégedetlen, mert dinamikus mérkőzést játszottunk. Örömteli számomra az, hogy egy ilyen jó csapat ellen tudtunk kilencven percen keresztül egy ritmusban játszani. Elégedett vagyok a csapatommal, vezettünk is sokáig, talán egy elkerülhető gólt kaptunk. Nem lehetünk telhetetlenek, mert a Haladás ellen minden pont értékes. Nagyon bátran játszottak a játékosaim, büszke vagyok rájuk. Elértünk odáig, hogy ilyen kiélezett meccsen partiban tudtunk lenni egy ilyen jó csapattal, értékelte a találkozót Visinka Ede.

– Kicsit csalódott vagyok az eredmény miatt, a csapatom hozzáállásával viszont maximálisan elégedett. Tűz, akarat, szenvedély, ha meg lesz, akkor jönni fognak a győzelmek is. Férfias küzdelem folyt a pályán, sajnos csak egy pontot sikerült hazavinnünk. A győzelmünkhöz a kapu előtti pontosság és a koncentráció készség hiányzott, nyilatkozta Németh Szabolcs.

Tiszakécskei LC–Szombathelyi Haladás 1:1 (1:0)

Tiszakécske, 250 néző, Vezette: Nazsa Tamás (Vígh-Tarsonyi Gergő, Berényi Ákos)

Tiszakécske: Holczer – Máté Zs., Csáki, Uzoma (Farkas N. 61.) – Erdei (Pongrácz 90.) ó, Kovács B., Kosznovszky, Simon M. (Vachtler 62.), Balázs B. – Beliczky (Kalmár 69.), Gyurján (Farkas A. 69.). Vezetőedző: Visinka Ede

Szombathely: Rózsa D. – Bosnjak (Devecseri 85.), Guzmics, Simut, Németh M. – Csilus, Holdampf, Szekér (Horváth R. 60.), Kiss B. (Doktorics 85.) – Szijjártó (Monori 61.), Lencse (Tóth-Gábor K. 91. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Gólszerző: Kovács B. a 45., illetve Horváth R. a 68. percben.