1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Egészségnapot tartottak a nyárlőrinci iskolában

Tűzoltók, rendőrök, katonák is voltak a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolában. Szerencsére semmilyen katasztrófa nem történt, csak egészségnapot tartott az intézmény, amire a három szervezet képviselőit is meghívták.

 

Az egészségnapot reggeli tornával kezdték a diákok, utána pedig különböző programokon vehettek részt. Halhattak fogápolási, higiéniai, bűnmegelőzési előadást. A felső tagozatosok játékos vetélkedőn is részt vettek. Négy állomáson kellett bizonyítani ügyességüket, kreativitásukat. Különböző zöldségekből, gyümölcsökből készíthettek szobrot. Nincs olyan gyermek, aki ne szeretné a szendvicset. Ennek az elkészítésében figyelniük kellett a diákoknak arra, hogy a rendelkezésükre álló alapanyagokból ne csak ízletes, de jó kinézésű és tetszetős szendvicset készítsenek. A következő versenyük a memóriájukat vette igénybe. Különböző zöldségeket és gyümölcsöket kellett felismerniük. Húsvéthoz közelítve nem maradhatott ki a tojás sem. Ezúttal az osztályoknak műanyagkanálból kellett a tojást tovább adni, megfelelő idő alatt, úgy, hogy a tojás ne essen le. Mindössze két osztálynál esett le a tojás, és tört össze. Az alsó tagozatosok négy állomáson, négy különböző kutyával ismerkedhettek, és láthatták, hogy milyen feladatokat tudnak elvégezni gazdáik utasítására.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a tűzoltó, és a rendőrautót kísérte. A tűzoltóautót nem csak kívülről, de belülről is megnézhették, sőt még el is húzhatták. A rendőrségi bemutatóban pedig a bilincs és a golyóálló mellény tetszett legjobban a gyerekeknek, ki is próbálták mind a kettőt, és persze az autóba is beültek. A kecskeméti repülőbázis munkatársai a munkájukkal kapcsolatos feladatokat, élményeket mesélték el a diákoknak.