1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Közösen készültek húsvétra a nyárlőrinci diákok

A hagyományokhoz híven ezúttal is megtartotta húsvéti kézműves foglalkozását, a Nyárlőrinci Buzás János Általános iskola. A diákok különböző tárgyakat készítettek, amiket haza is vihettek.

 

Ezúttal nem a szokott időben kellett a gyerekeknek az iskolába menniük, mert csak fél kilenckor nyitották ki az intézmény kapuit. Az ok egyszerű volt, tanítás nélküli nap keretében, húsvéti kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Az első feladat nem is volt egyszerű, mert 112 darab előre elrejtett nyuszi és tojás figurákat kellett megkeresniük az intézmény udvarán – amelyek laminált lapból készültek – azoknak, akik részt vettek a foglalkozáson, mert az nem volt kötelező. Egy tanulónak csak hármat kellett megtalálni, hogy mindenkinek legyen sikerélménye. A gyerekek eredményesek voltak, mert kettő kivételével mindet megtalálták, amiket később beválthatták kis csokitojásokra. A kézműves foglalkozások öt helyszínen zajlottak három órán keresztül. Lehetett készíteni két különböző ajtódíszt, nyuszikosarat, dekorgumis nyuszit, és természetesen nem maradt el a tojás és az üvegfestés sem.

– Az osztályok vegyesen dolgoztak, a kisebbek a nagyobbakkal együtt, mondta Feketéné Rabb Edit tanárnő, aki a főszervezője volt ennek a napnak. – A tojás az egyetlen dolog, amit a gyerekek hoztak, a többit az önkormányzat és a szülői közösség támogatásából vettük meg. Próbáljuk minden évben úgy kitalálni, hogy mást és mást készítsenek a gyerekek, és legyenek új dolgok a programban. Természetesen a kollégák segítséget nyújtottak, a kisebbeknek többet, a nagyobbaknak kevesebbet. Kartonpapírból és dekorgumiból dolgoztak a tanulók, amelyekhez szalagokat használtak. A nagyobbak meleg ragasztóval önállóan dolgoztak, a kisebbeknek természetesen segítettünk. A kartonból készült színes tojásokat az első és második osztályosoknak előre kivágtuk, de a harmadik és negyedik osztályosok már önállóan vágták maguknak. Ennek a foglalkozásnak az volt a lényege, hogy közösen készüljünk a húsvétra. Mivel nem volt kötelező, éppen ezért nagyon örültem annak, hogy voltak olyan tanulók, akiknek nem sok sikerük van az órai munkákban, azok is vállalták, hogy részt vesznek benne. Az elkészült tárgyakat természetesen hazavihették a gyerekek, tette hozzá Edit tanár néni.