1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

A Vasas ellen nem kell plusz motiváció

A merkantil bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 34. fordulójában a Tiszakécskei LC csapata a listavezető Vasas otthonába utazik. A vendégek szeretnének jól játszani, és megnehezíteni a fővárosi csapat dolgát.

A elmúlt fordulóban a Vasas idegenben a Dorog ellen játszott, és könnyű 0-3-as győzelmet aratott. Jelenleg tizenkét pont előnnyel vezetik a tabellát, és szinte biztosra vehető az, hogy az egyik feljutó csapat a fővárosi gárda lesz. A Vasas eddigi teljesítménye megsüvegelendő, mert 22 alkalommal nyertek, nyolc döntetlent játszottak, és mindössze háromszor szenvedtek vereséget. Igaz, ebből az egyik éppen az őszi tiszakécskei mérkőzés volt, amikor is 1-0 arányban nyertek Visinka Ede tanítványai.

A 33. fordulóban a Tisza-parti kisváros csapata nem azt a teljesítményt nyújtotta, mint amit a szurkolók elvártak volna. Az első félidőben kimondottan gyenge játék volt a pályán, de akkor nem született gól. A második játékrészben azonban három perc alatt két gólt is kaptak a hazaiak a Csákvártól, igaz, az egyiket büntetőből. – Nagyon csalódottak voltunk a mérkőzés után, mert ha nyertünk volna, akkor lezárhattuk volna a bennmaradás kérdést, így az utolsó öt mérkőzés nagyon nehéz lesz, mert szoros a tabella hátsó fele, mondta Balázs Benjámin. – Azt hiszem, hogy kicsit kényelmes volt a csapat, hiányoztak a sprintek a beindulások. Igazi nagy helyzetet az első félidőben nem is tudtunk kialakítani, egyedül Simon Márknak volt egy átlövése, amiből szöglet lett. A második félidőben volt egy kisebb kihagyásunk, ami után vezetést szerzett a Csákvár, majd egy kétes büntető után növelni tudták az előnyüket. Ezt a mérkőzést el kell felejtenünk, és most már csak a Vasas elleni találkozóra kell koncentrálnunk. Az ősszel sikerült nyernünk ellenünk, de ettől függetlenül nem volt könnyű meccs. Most is nagyon nehéz mérkőzésre számítok, szerintem a másodosztály legjobb csapata a Vasas. Mivel idegenben játszunk, megpróbálunk stabilak lenni, mint amilyenek voltunk a Diósgyőr ellen, és természetesen nem tettünk le arról sem, hogy pontot, pontokat szerezzünk, nyilatkozta a tiszakécskei védő, aki jól ismeri az első osztályú légkört is, mert már több alkalommal játszott az NB. I-ben.

– Az nem vitás, hogy csalódottak voltunk a vasárnapi vereségünk után, de szerintem nem játszottunk annyira rosszul, vélekedett Visinka Ede. – Próbálkoztunk, mentünk előre, de a Csákvár talált két gólt és nyert. A következő ellenfelünk a Vasas egy nagy kihívás, mert egy jó ellenfél ellen fogunk játszani. Toronymagasan vezetik a bajnokságot, ellenük plusz motiváció nem kell senkinek sem. Megpróbáljuk jól megszervezni a védelmünket, és a lehetőségeink szerint kontra támadásokat vezetni. Akkor már elégedett lennék a játékunkkal, ha nem pont nélkül távoznánk a fővárosból. Mivel nagyon szoros a középmezőny, nekünk gyűjtögetni kell a pontokat. A tavaszi sorozatunk eddig nagyon jó volt, éppen ezért bízom abban, hogy meg lesz a bennmaradásunk. Nyolc veretlen meccs után csúszott be egy vereség, azt gondolom, hogy egy csapat életében ez benne van. Biztos vagyok abban, hogy sokan elfogadnák az eddigi tavaszi eredményünket. A fiúk bíznak egymásban, mi is bízunk bennük, ami nagyon fontos. A hátralévő mérkőzéseken is mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól szerepeljünk, tette hozzá a vezetőedző.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik az Ilovszky Rudolf Stadionban.