1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Visszavágott a Vasas az őszi vereségért

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság 34. fordulójában a fővárosba, pontosabban az Ilovszky Rudolf Stadionban utazott a Tiszakécskei LC csapata. Mind a két gárda komolyan készült a találkozóra.

Egyik csapat számára sem volt közömbös, hogy milyen eredmény fog születni a kilencven perc alatt. A Vasas ugyanis vezeti a tabellát és győzelme után már csaknem bajnoknak tekinthető. Ellenfelei pontszámban ugyan utolérhetik, ha minden hátralévő mérkőzését elveszíti a fővárosi klub, de több győzelmével és nagyobb gólkülönbségével már megnyerheti a 2021/2022-es bajnokságot. Ezen kívül a Vasas szeretett volna visszavágni az őszi vereségért. A Tiszakécske viszont folytatni szerette volna a tavaszi jó sorozatát, és mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy ne pont nélkül távozzon a Fáy utcából. A Tisza-partiak úgy vélekedtek, ha ősszel sikerült nyerniük hazai pályán a Vasas ellen, akkor idegenben is van erre lehetőség. Igaz, ehhez nagy koncentráltság, jó védekezés és sikeres kontra támadások szükségeltettek volna. Az elszántság meg volt a fiúkban, de a gólokkal ezúttal adósak maradtak. Az első osztályban eddig két alkalommal játszottak egymás ellen a csapatok, mind két alkalommal Vasas siker született. A másodosztályban öt alkalommal találkoztak, amiből háromszor nyertek a piros-kékek, egy döntetlen és egy tiszakécskei győzelem született.

A találkozó úgy kezdődött, ahogyan azt a fővárosi csapat akarta. Már a 15. percben megszerezte a vezetést a hazai gárda. Cipf nagy lendülettel tört be a tizenhatoson belülre, amikor Farkas András hátulról elkaszálta a lábát. Ezért a megmozdulásért tizenegyest ítélte a játékvezető. A büntetőt Feczesin végezte el, és a jobbra vetődő Holczer mellett a bal alsó sarokba lőtt 1-0. Mindössze négy percet kellett várni az újabb hazai találatra. Radó kapott jó labdát a bal oldalon, kicsit kisodródott, de csinált egy cselt és kilőtte a bal felső sarkot 2-0. Az első félidő végén Hinora bal oldalról adta be a labdát, Farkas András rosszul helyezkedett és mellőle Cipf kapásból vágta a labdát a jobb felső sarokba 3-0. A második játékrészben bátrabban játszottak a tiszakécskeiek, több támadást is vezettek, de a 64. percben ismét a hálójukba került a labda. Az éppen csak beállt Szalai a félpályán kapott remek labdát, Kiprich nem tudta elfejelni előle, így egyedül vezethette a kapura és amikor már bent járt a tizenhatoson belül kilőtte a jobb felső sarokba 4-0. Holczernek esélye sem volt, hogy kivédje.

Ezen a mérkőzésen minden tekintetben jobb volt a Vasas a Tiszakécskénél, és megérdemelten nyert.

– Nem jó meccset játszottunk, sajnos fölénk nőtt a Vasas, értékelte csapata teljesítményét Visinka Ede. – Sok ez a négy gól, amit kaptunk, de az igazat megmondva nem nagyon tudtunk kialakítani veszélyes helyzeteket, néha összjátékot sem. Nagyon gyorsan el kell felejteni ezt a mai napot. A harmadik és a negyedik gólt nagyon könnyen kaptuk, de sajnos volt ilyen különbség a mai napon a két csapat között.

Az előző mérkőzésekhez képest változtatott a vezetőedző a megszokott összeállításán, amit azzal magyarázott, hogy a nyolc fordulós veretlen szériájuknál, szinte csak tizenegy-tizenkét játékos játszotta le azt az időszakot. Jól ment a csapatnak, hozták az eredményeket is, ezért nem akart változtatni azon a sikeres csapaton. A Csákvár ellen egy fajta tompaság jellemezte a társaságot, ezért változtatott most több helyen is a kezdő tizenegynél. Azt szerette volna elérni, hogy azok a játékosok, akik korábban többet játszottak, kicsit pihenjenek, hogy a hátralévő mérkőzéseken, az utolsó hajrára frissek legyenek. A következő ok pedig az volt, hogy régóta lehetőséget akart adni azoknak a labdarúgóknak, akik szorgalmasan és alázatosan dolgoztak az elmúlt időszakban. Visinka Ede megköszönte a szurkolóiknak, hogy a fővárosba is elkísérték őket. Egyre többen vannak ugyanis olyanok, akik az idegenbeli mérkőzésekre is elmennek megnézni a Tiszakécske játékát. Azt üzente nekik, hogy tartsanak ki mellettünk.

Vasas FC–Tiszakécskei LC 4-0 (3-0)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1700 néző, vezette: Hanyecz Bence (Medovarszki János, Horváth Zoltán).

Vasas: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz (Vida, 68.), Pátkai (Márkvárt, 75.), Hinora (Kapornai, 61.) – Radó (Zimonyi, 61.), Feczesin (Szalai J., 61.), Cipf. Vezetőedző: Kuttor Attila

Tiszakécske: Holczer – Balázs B., Oláh M. (Csősz, a szünetben), Máté Zs. (Végső, 54.), Farkas A. (Farkas N., a szünetben) – Pongrácz, Kiprich, Vachtler, Marsa (Kovács B., 54.) – Benke (Gyurján, 78.), Beliczky. Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Feczesin 15., Radó 19., Cipf 44., Szalai J. 64. percben