1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Buzás János emlékverseny Nyárlőrincen, 22. alkalommal

Az elmúlt két évben a koronavírus járvány miatt nem sikerült megrendezni Nyárlőrincen a Buzás János emlékversenyt, de ezúttal minden akadály elhárult előle. Ez volt már a 22. alkalom, amikor a szervezők futni hívták a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt.

 

A hagyományos május elsejei futáson először az óvodások rajtoltak, akiknek 200 métert kellett teljesíteni. Az alsó tagozosoknak 1000 méter, a felsősöknek pedig 3000 méter volt a táv. A 15 év felettiek öt és tízezer méter közül választhattak. Ők a település több utcáján is futottak, de külterületi részen is. A távot teljesítő óvodások és az alsósok érmet is kaptak, de természetesen az első három helyezetteket még külön is értékelték. Minden célba érkező a Maspex Olympos jóvoltából üdítőt ihatott, valamint péksüteményt és kolbász falatkákat is kínáltak a szervezők. A versenyen többen is voltak olyanok, akik nem régen kezdték el a futást, de olyanok is akadtak, akik évtizedek óta róják a kilométereket. A jó hangulatú verseny eredményhirdetéssel zárult, ahol az érmek és a kupák mellett tárgyjutalomban is részesültek a helyezettek.

Az óvodás lányoknál a kecskeméti Lovas Luca lett az első, a fiúknál pedig a nyárlőrinci Hegyesi Dominik. Az 1-2. osztályos lányoknál a nyárlőrinci Káldi Hajagos Noémi végzett az élen, a fiúknál pedig a kecskeméti Szomjú Santiago. A 3-4. osztályosoknál a nyárlőrinci Zöldi-Kovács Réka bizonyult a legjobbnak, a fiúknál pedig a szintén helyi Horváth Alex. Az 5-6 osztályos lányoknál a szentkirályi Dobi Leila futott be először, a fiúknál pedig a nyárlőrinci Bimbó Dávid. Ötezer méteren a nőknél abszolút sorrendben végzett az élen a kecskeméti Takács-Bene Krisztina, a férfiaknál pedig a lakiteleki Baukó Ferenc. Tízezer méteren a nőknél a lakiteleki Balláné Falusi Andrea ért leghamarabb a célba, a férfiaknál pedig a kecskeméti Baranyi Zoltán.