1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Optimistán várják a Szolnok elleni rangadót Tiszakécskén

A Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulóját vasárnap bonyolítják le. A Tiszakécskei LC gárdája a Szolnoki MÁV FC-t fogadja a Városi Sportcentrumban.

A hazaiaknak 41 pontjuk van, és a 12. helyen állnak a tabellán, míg a vendégeknek 35, és a 19., kieső helyen tartózkodnak. Természetesen a tiszakécskeiek szeretnék megnyerni a mérkőzést, amivel be is biztosítanák a másodosztályú bennmaradásukat. A szolnokiak sem mondtak le arról, hogy a következő bajnokságban is az NB. II-ben játszanak, ehhez azonban győzniük kellene. A vendéglátók egy nyolc sorozatos nyerő szakasz után, négy egymást követő mérkőzésen vereséget szenvedtek, ezért még matematikailag lehetséges az, hogy kieshetnek, bár ahhoz sok mindennek kellene közrejátszani. Ettől függetlenül semmit sem akarnak a véletlenre bízni, és a vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzésen a három pontért harcolnak. Amennyiben győztesként hagyják el a pályát, akkor hazai közönség előtt ünnepelhetik a bennmaradásukat. A Szolnok az elmúlt négy mérkőzésen, menekülve a kieséstől, két alkalommal győzött, egyszer döntetlent játszott, egy alkalommal pedig vereséget szenvedett. Éppen ezért, hiába tartózkodnak jelenleg az utolsó előtti helyen, nem lehet könnyelműen venni ezt a mérkőzést sem. Szükség lesz a szurkolók biztatására is, akik eddig is kiálltak a csapat mellett.

– Nehéz mérkőzést játszottunk egy jó csapat, a Kecskemét ellen, de belülről úgy éreztem, hogy mi is partiban voltunk azon a meccsen, sőt voltak bizonyos időszakok, amikor mi domináltunk, emlékezett vissza Erdei Carlo a Kecskeméti TE elleni rangadóra. – A Szolnok elleni találkozó is nehéz lesz, de hazai környezetben játszunk, és a mérkőzést mindenképpen meg kell nyerni. Két Tisza-parti csapat találkozik egymással, nekik is, és nekünk is kellenek a pontok, éppen ezért küzdelmes, jó mérkőzésre számítok. Azt megígérhetem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, hangsúlyozta a tiszakécskei csapat középpályása.

– Nincs vészhelyzet a csapatnál, minden rendben van, ezt már Visinka Ede vezetőedző mondja. – Igaz, hogy most négy vereségünk volt egymás után, de sem a Siófok, sem pedig a Kecskemét ellen nem játszottunk rosszul, így bizakodóak vagyunk, az optimizmusunk magas szinte van. A Szolnok ellen egy jó eredményt kell produkálnunk, és akkor nem lesz semmi probléma. Biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog és megnyerjük a mérkőzést. Persze tudjuk, hogy nem lesz könnyű találkozó, mert a Szolnok sem fogja könnyen adni a bőrét, mert ők még látják a saját esélyeiket. Mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy pontot, pontokat szerezzenek. Az utóbbi időben nekik is voltak meglepetés eredményeik, jól szerepetek, hiszen a Szeged csak 2–1-re tudta legyőzni őket, a III. Kerületet és a Békéscsabát pedig legyőzték. Ha meg lesz ellenük a három pont, akkor már, az utolsó fordulótól függetlenül nem lesz kérdés a bennmaradásunk, és elértük a célunkat, még pedig azt, hogy a következő bajnokságban is a másodosztályban fogunk játszani, tette hozzá Visinka Ede.