1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Jól szeretné lezárni az NB. II-es bajnokságot a Tiszakécske

A 38. fordulóval vasárnap véget ér a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC a Pécsi MFC otthonába utazik, és szeretné jól lezárni a 2021/2022-es bajnokságot.

Az elmúlt forduló nem úgy sikerült a Tisza-parti kisváros csapatának, mint ahogyan azt szerették volna. Arra számítottak, hogy a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén győztesként hagyják el a városi stadion gyepét, de nem így sikerült. A bennmaradásért küzdő Szolnok ugyanis elvitte a három pontot. Ezzel kapcsolatban néhány szurkoló, nem tetszését fejezte ki, kritizálva ezzel a csapatot és a vezetőedzőt. A találkozó végén ebből keveredett is egy kis vita, a játékosok és a nézők között. A tervezett célt ugyanis elérte a csapat, bennmaradt a másodosztályban, és a következő bajnokságban és az NB. II-ben fog játszani. A találkozón harminc perc lehetőséget kapott Vólent Róbert, aki néhány héttel ezelőtt éppen a Szolnoki MÁV FC-től igazolt Tiszakécskére. Az ő beállása azt is jelentette, hogy szinte minden egészséges csatárát, a győzelem reményében, pályára küldte Visinka Ede.

– Kicsit furcsa és különleges volt pályára lépnem a volt csapatom ellen, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az egésznek, mondta Vólent Róbert. –Szerettem volna bizonyítani, mert elsősorban az volt a fontos, hogy bizonyítson a csapat, és nyerjünk. Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk is, de utána kaptunk egy szerencsétlen gólt, majd egy lecsorgó labdából vezetést szerzett az ellenfél. Utána mindent egy lapra feltéve támadtunk, mindent elkövettünk annak érdekében, hogy egyenlítsünk, de sajnos nem sikerült. Az utolsó bajnoki mérkőzéstől, ami a Pécs ellen lesz mindenképpen győzelmet várok. Bekerültünk egy rossz spirálba, mert öt vereséget szenvedtünk el egymás után, éppen ezért ebből szeretnénk kikeveredni, és szépen búcsúzni a bajnokságtól, nyilatkozta Vólent Róbert.

Hasonlóan vélekedett Visinka Ede is. – Szeretnénk megállítani ezt a vereségsorozatot és Pécsen emelt fővel távozni a pályáról, vélekedett a vezetőedző. – Hetek óta nagyon kellemetlen volt az, hogy nem volt rossz a játékunk, és mégis kikaptunk. Jól játszottunk a Kecskemét a Siófok ellen is. A Szolnok ellen vezettünk is, okosabb és tudatos játékkal haza tudtuk volna küldeni őket egy vereséggel, sajnos ez nem sikerült. Azt kell, hogy mondjam, hogy az öt vereség miatt nem jó a hangulatom, de a bennmaradás miatt boldog vagyok, és a játékosok is hasonlóan élik ezt meg. Mindenképpen szeretnénk pozitívan lezárni a szezont, amit az öt vereség még jobban megspékel. Az nem kérdés, hogy tavasszal nagyon nagyot mentünk, sajnos ez az öt meccs nem jól sikerült, de a célunkat elértük, főleg úgy, ahonnan feljöttünk. Természetesen többre vágyunk mindig, többet akarunk elérni, de most ez így sikerült. Az utolsó mérkőzésen azért is szeretnénk bizonyítani, hogy ne rossz szájízzel zárjuk le ezt a 2021/2022-es bajnokságot.

Az őszi fordulóban kiváló meccset játszott a Tiszakécske a Pécs ellen, akkor sikerült 3–2-re legyőzniük őket úgy, hogy a Baranya megyeiek a második góljukat a 90. percben lőtték. A csapat bízik abban, hogy az utolsó mérkőzésükön is sikerül megismételni azt a teljesítményt, amit a 19. fordulóban mutattak és akkor elmondhatják, hogy jól zárták le ezt a másodosztályú bajnokságot. A találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Pécsi MFC stadionjában.