1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Elbúcsúztak a nyárlőrinci nyolcadikosok

Nem a megszokott helyen az általános iskola udvarán, hanem az óvoda előtti parkban tartották a nyárlőrinci nyolcadik osztályosok ballagását. Ennek egyszerű oka van, még pedig az, hogy a park sokkal árnyékosabb, mint az udvar.

 

A végzős diákok azért az iskolától vonultak a parkba Lerner Levente osztályfőnök vezetésével, majd felálltak az erre az alkalomra készített színpadra. Ilyenkor nem maradhat el az igazgatói beszéd, amit Boros Kornél Sándor tartott, aki először a ballagó diákokhoz szólt. Elmondta, hogy szinte együtt érkeztek ebbe az iskolába, együtt nevettek, együtt sírtak, egy volt az örömük és egy a bánatuk. Ez alatt a nyolc év alatt közel 1435 tanítási napon és 7200 tanítási órán vettek részt és teljesítették a tanórai, tantárgyi követelményeket. Felelevenítette, hogy az elmúlt nyolc évben milyen élményekben volt részük. Így érkeztek el ehhez a jeles naphoz, így lettek félős elsősökből, bátor ballagók. A szülőkhöz is volt néhány szava, még pedig az, hogy a legnagyobb kincsük áll most előttük, és féltő szemük mindig óvja őket. A tanárok most leveszik a végzősökről a kezüket, el kell engedni őket, de bíznak abban, hogy minden tudást sikerült átadniuk ahhoz, hogy boldogulni tudjanak életük további szakaszában. Megköszönte, hogy partnerként fordultak hozzájuk és a problémák mindig közös megoldásra leltek. Az osztály és szülői közösségi feladatokat és munkákat két szülő fáradhatatlan odaadással szervezte és bonyolította le. Szabóné Szekeres Zsuzsanna és Molnárné Kovács Bernadett kitartó munkáját megköszönte.

Az elmúlt nyolc év alatt sokan nemesbítették az iskola hírnevét, versenyeken, vetélkedőkön elért helyezésekkel, kimagasló tanulmányi eredményetekkel. Almási Lenkének, Csapó Katának, Kulman Enikőnek, Kulman Istvánnak, Varga Jankának kitűnő bizonyítványukért elismerő oklevelet adott át Boros Kornél. Osztályfőnöki dicséretben részesült kiemelkedő közösségi munkájáért Molnár Anna és Szabó Fanni. Kiemelte még Nyúl Boglárka és Torbán Lili grafika tanszakon nyújtott kimagasló teljesítményét, valamint Boros Szabolcs, Börönte Gábor, Kunsági Lázár, Páll Kevin, Polyák Márk és Varga Szilárd labdarúgócsapatban végzett munkáját.

Martin Strel-t idézte, aki azt vallotta, hogy „Lehetetlen csak azért van, mert nem próbáljuk meg valóra váltani.” Azt kívánta, hogy a végzősök legyenek azok, akik a világot megváltják, akik új eszközöket alkotnak, akik megmentik a Földet, akik legyőzik a LEHETETLENT.