1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Jótékonysági bál a sószobáért

Jótékonysági bált szervezett a szentkirályi bölcsőde egy sószoba kialakításáért. Nem ez volt az első alkalom, amikor is arra számítottak, hogy adakozásból sikerül megvalósítani a gyerekek számára fontos helyiséget.

 

Korábban már szerveztek egy jótékonysági futást, ami nagy sikert aratott, nem csak a helyiek, de a környező településekről érkezők jóvoltából. Ezúttal a Kis Vuk Bölcsőde kollektívája és szülői munkaközössége egy jótékonysági bál keretében szerette volna még növelni adakozásból a sószoba kialakítását. Amint Agárdiné Kovács Anikó intézményvezető elmondta, ezt a sószobát nem csak a gyerekeknek, de a falu közösségének alakítanák ki. A bölcsőde emeleti részében fogják megvalósítani a 25 négyzetméteres szobát, ami tartalmaz egy kilenc négyzetéteres sóhomokozót, de lesz benne Himalája sótéglákkal megvilágított sófal, és egy sógenerátor is. Azt szeretnék, ha szeptemberben már tudna funkcionál a sószoba. A kivitelezési munkák augusztus második felében fognak elkezdődni.

A mostani jótékonysági bált megtisztelte jelenlétével dr. Szeberényi Gyula Tamás a térség országgyűlési képviselője és felesége, valamint Szabó Gellért polgármester és felesége is. Amint azt Agárdiné Kovács Anikó a bál kezdetekor elmondta, öröm számukra, hogy sokan eljöttek, ami azt jelenti, hogy nem csak jól szeretnék érezni magukat, de támogatják is a rendezvény célját. A falu közösségének álmát cégek, magánszemélyek és egyesületek is támogatják, ahonnan eddig közel egymillió forint érkezett a Szentkirályért Közalapítványhoz. A bál célkitűzése, hogy hagyományteremtővé válhasson, ahol minden alkalommal helyi, a településen élő tehetségek bemutatására szeretnének összpontosítani. A programban fellépett a Szentkirályi Tánccsoportot, és a PixelBox együttes, melynek tagjai: Sándorné Baróti Orsolya és Bodor Roland. A jó hangulatról pedig Edu-Show zenekar gondoskodott.