1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Saját óráját adta ajándékba az igazgató a diáknak

Több tekintetben is rendhagyó volt az idei tanévzáró a Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolában. Akik ott voltak, azok biztosan nem fogják elfelejteni.

 

Először is nem az iskolában tartották az évzárót, hanem a művelődési házban, mert az oktatási intézményben már elkezdődött az elektromos hálózat felújítása. A program az első osztályosok műsorával kezdődött, akik először néptáncot, majd pedig mazsorett táncot mutattak be, de nem maradt el a vakáció köszöntése sem, amivel nagy sikert arattak. A diákokhoz Boros Kornél Sándor igazgató szólt, aki elmondta, nem akarja hosszúra nyújtani a mondókáját, mert amikor ő volt nyolcadik osztályos, akkor az intézményvezetőjük több, mint egy óráig beszélt. A mondandója sem a megszokott volt. A gyerekeknek kérdéseket tett fel, és aki tudta a választ az csokoládét kapott. Az utolsó előtti kérdésében azt tette fel, hogy tudja-e valaki, hogy mit kapott a nyolcadik osztályos ballagása végén. A helyes válasz az volt, hogy órát, de azt is ki kellett találni, hogy milyen márkájút. Ezt Zöldi-Kovács Máté 6. osztályos diák tudta megfejteni, és ekkor mindenki megdöbbenésére Boros Kornél lecsatolta kezéről a márkás órát, és odaadta a kisdiáknak. A megható jelenetet hatalmas taps kísérte, és bizony sokan elérzékenyültek. Ezt követően beszélt az elmúlt tanévről, a nehézségekről, de az elkövetkezendő fejlesztésekről is.

A Buzás János Általános Iskola a Lakiteleki Eötvös Lóránd Általános Iskola tagintézménye. Olajos István a lakiteleki intézmény igazgatója megjegyezte, hogy olyan, ami most történt Nyárlőrincen, szerinte még nem volt Magyarországom, hogy egy igazgató odaadja az óráját az egyik diáknak. Írásos emlékek vannak arról, hogy 996-tól van hazánkban oktatás. Azóta sok millió gyermek tanult meg írni, olvasni, számolni. Reményét fejezte ki, hogy minden gyermek életében lesz olyan óra, amit majd tovább tud adni. Tovább tud adni egy mosolyt, egy ölelést, valamit magából, mint ahogyan teszik azt a pedagógusok, mert azok is tovább adnak egy darabot magukból, mert így gazdagodik a világ. Ameddig gyermek van, addig iskola is van, amíg pedagógus van, addig szeretet is van, legyen ez így sokáig, mondta Olajos István.

Az évzáró befejezéseként Boros Kornél emléklapokat és könyveket adott át azoknak a diákoknak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a 2021/2022-es tanévben, majd az osztályfőnökök kiosztották a bizonyítványokat.