1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Fél tucat gólt lőtt a Tiszakécske a Bicskének

Második előkészületi mérkőzését is lejátszotta a Tiszakécskei LC NB II.-es labdarúgó csapat, az NB III.-as Bicske volt az ellenfele.

A nyári átigazolási időszakban több játékos is kicserélődött a Tiszakécskénél. A klub azt szeretné, ha az új játékosok minél hamarabb beilleszkednének, és felvennék a csapat ritmusát. A Bicske elleni találkozón, csak úgy, mint a Kelen SC ellen, szinte ugyan azok a játékosok léptek pályára, azzal a különbséggel, hogy a kapuban Baráth Bence helyett ezúttal Halasi Péter védett. Rajta kívül Balázs B., Végső, Máté Zs., Farkas N., Kiss N., Erdei, Szekér, Gyurján, Zamostny, Geiger összeállítású csapat kezdett. Az már hamar kiderült, hogy a Bicske nem adja könnyen a bőrét, mert az első huszonöt percben jól és határozottan védekeztek. Igaz az első gólt ők lőtték, de a saját kapujukba. A második találatot már a Kécske szerezte Geiger révén, a harmadik szerzője Zamostny, a negyediké pedig Balázs volt, igaz a hazaiak is eredményesek voltak egy alkalommal. Hatvan perc játék után cserélt Visinka Ede vezetőedző, ekkor a Halasi – Oláh, Csáki, Kiprich, Farkas A., Pongrácz, Lovas A. (Lovas Zs.), Vachtler, Balajti, Horváth Z., Winkler összeállítású csapat szerepelt. Ők csak harminc percet játszottak, de ez alatt az idő alatt Kiprich és Horváth Zoltán is betalált a Bicske kapujába és a vendéglátók is tudtak egy gólt szerezni. Így alakult ki a 2–6 (1–4-es) eredmény.

– Jó ritmusú mérkőzést vívtunk a Bicskével, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, hozzáállásával, értékelte a találkozót Visinka Ede. – Ha kicsit pontosabbak lettünk volna, akkor hamarabb megszerezhettük volna a vezetést. A Bicske szimpatikus csapat benyomását keltette, de az első találatunk után potyogtak a gólok. A 60. percig játszott az első felállás, után az egész sort lecseréltük, és hátralévő időben még tudtunk szerezni két gólt. Meleg volt, nagy terhelés alatt vannak a játékosok, ettől függetlenül jól beleálltak ebbe a mérkőzésbe, elégedett vagyok, és megyünk tovább. Ugyan így fogunk játszani pénteken a Cegléd ellen, csak akkor megfordítjuk a szerepeket, aki harminc percet játszott az hatvanat fog, és fordítva, tette hozzá a vezetőedző.

Visinka Ede elmondta még, hogy Vólent Roland a Kelen SC elleni találkozón a vállán megsérült, egyelőre pihen, vizsgálatokra jár, még nem lehet tudni, hogy mi lesz vele, mikor tud újra csatasorba állni. A következő felkészülési mérkőzést a szintén NB III.-as Cegléd otthonába játssza a TLC. A találkozó 11 órakor kezdődik.