1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Felszántotta a pályát és nyert a Tiszakécske

Értékes győzelmet aratott a Tiszakécskei LC a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában. Hazai pályán győzte le a szebb napokat is megért Nyíregyházi Spartacus FC-t. A játékosok küzdelemből jelesre vizsgáztak.

 

A magyar labdarúgás másodosztályában nincsenek könnyű meccsek, mindegyik ellenfél ellen meg kell küzdeni, ha győzni akar egy csapat. A Tiszakécske–Nyíregyháza találkozón a hazaiak nagyon akartak győzni, és ez meg is látszott a játékukon. Úgy mentek fel a pályára, hogy ezen a mérkőzésen csak győzni lehet. Meg is tettek mindent azért, hogy megszerezzék a három pontot. Az első félidőben végig szakadt az eső, de nem csak azért, hanem az akarásért is, a szó legszorosabb értelmében csúsztak, másztak a pályán a haza játékosok. Az első tizenöt percben a vendégek próbálkoztak, átvették a játék irányítását, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Ezt követően a Tiszakécske folyamatosan vette át a játék irányítását, és alakította ki a helyzeteit. Az első igaz nagy helyzet a 21. percben adódott a hazaiak előtt. Egy védőről lepattanó labdát Lovas Zsombor kapásból küldött kapura, ami a felső lécen csattant. Tíz perccel később újabb ziccer adódott ezúttal Erdei előtt, akinek 25 méteres lapos lövése centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot. A félidő hajrájában a Nyíregyházáról leigazolt Zamostny villogtatta meg tudását, amikor jobb oldalról nyolc méterről leadott lövését bravúrral hárította Fejér. A második félidő elején gólt szereztek a hazaiak. Az 53. percben Erdei a bal oldalról ívelt be szögletet, Zamostny pedig jókor ugrott fel, és fejéről a bal felső sarokba vágódott a labda 1–0. Az utolsó húsz percben kicsit visszaállt védekezni a hazai gárda, amivel felhozták a Nyíregyházát, de a vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel. A találkozó utolsó perceiben már a labdatartására törekedett a Tiszakécske. Az ellenfelének nem sikerült gólt szerezni, így otthon tudta tartani a megérdemelt három pontot.

– Örülök a győzelemnek, a szív és a hit diadala volt ez a mérkőzés, nyilatkozta a találkozó után Visinka Ede. – Tudtuk, hogy csúszni mászni kell a pályán, és nem lehet elveszett labda. Játék kvalitásban is tudtunk olyat nyújtani, ami tetszett a lelkes hazai közönségnek, és itt szeretném megköszönni a lelkes szurkolást, mert nagyon érezte a csapat, hogy mellettünk vannak. Jókor jött a gól, de az elő félidőben is voltak ziccereink, nem mondom, hogy nagyok. A második félidőben egy szögletrúgás után betaláltunk. Büszke vagyok a csapatra, hogy azt a dolgot, amit megbeszéltünk, hogy az utolsó csepp vérünkig fogunk küzdeni, ezt megtették. Nagyon bízom abban, hogy innen felefelé fog ívelni a formánk. Ez a győzelem nagyon jót tett a lelkeknek, készülünk a következő mérkőzésre, és megyünk tovább.

– Kiegyenlített játék volt, az első húsz percben mi uraltuk a mérkőzést, de őrült gól helyzeteink nem voltak. Nem volt benne a találkozóba az sem, hogy elveszítsük, tipikus egy gólos meccs volt. Az utolsó 15 percben megpróbáltuk cserékkel erősíteni a csapatot, de sajnos helyzetekig nem jutottunk el. Ha az utolsó döntések jobbak lettek volna, akkor talán tudtunk volna egyenlíteni. Véleményem szerint döntetlen szagú mérkőzés volt, értékelte csapat teljesítményét Huszák Géza.

Tiszakécskei FC–Nyíregyháti Spartacus FC 1–0 (0–0)

Tiszakécske, 500 néző, Vezette: Hanyecz Bence (Tőkés Róbert, Rózsa Dávid).

Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Máté Zs., Kiprich, Farkas A., Erdei 7, Szekér, (Pongrácz 89.), Zamostny (Vachtler 84.), Lovas Zs. (Farkas N. 69.), Gyurján (Kiss N. 69.), Balajti (Horváth Z. 46.). Vezetőedző: Visinka Ede.

Nyíregyháza: Fejér – Baki, Papucsek, Gengeliczki, Farkas B. (Pataki 81.), Csősz (Sigér 71.), Márkus, Deutsch (Jánvári 60.), Gresó (Vass 60.), Adamcsek, Novák (Szerető 71.). Megbízott edző: Huszák Géza

Gólszerző: Zamostny 1–0 az 53. percben.