1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Nem buktatták meg a nyarat a nyárlőrinci diákok

Szeptember első napján megkezdődött az oktatási intézményekben a 2022/3023-as tanév. A Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola az évnyitóját a művelődési ház nagytermében tartotta.

 

A Lakiteleki Eötvös Általános Iskola Tagintézménye a Nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola, ahol szeptember elsején a hagyományos módon kezdődött az évnyitó. Az ötödik osztályos diákok az óvodából átkísérték a művelődési házba az első osztályosokat, ahol már a többi tanulók, tanárok és szülők várták őket. Először a harmadik osztályosok adtak vidám műsort, majd Boros Kornél tagintézmény vezető szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy az Oktatási Minisztérium, még az előző tanév végén Horváth Tibor tanárt, Németh László díjban részesítette, kimagaslóan végzett pályafutásáért.

A nyár folyamán elkezdődtek az iskola felújítási munkálatai. Az elektromos felújítás megtörtént, de az óra és a szünet kezdést jelző csengő még néhány napig nem fog megszólalni, mert még nincs beprogramozva. Minden osztályterembe olyan lámpákat helyeztek el, amelyek a bejövő fény hatására tudják magukat szabályozni. Ennek a beprogramozása is várat még magára. Az intézmény emeleti részét még nem sikerült teljes egészében felújítani, így azt egyelőre lezárták, míg be nem fejezik a munkálatokat. A tetőfelújítása is hamarosan elkezdődik, az elkövetkezendő napokban. Újra beindult az iskolatej program, már az első napon is kaphattak a diákok tejet, ami Pusztaszabolcsról érkezik. A tanári karban is történt változás. Seres Sába nem csak az első osztályosok napközis nevelője lett, hanem ő fogja tanítani a harmadik és negyedik osztályban a digitális kultúra tárgyat. Minden tantárgyat szaktanár oktat a gyerekeknek. A szokásukhoz híven valamennyi első osztályost kis ajándékkal örvendeztettet meg az iskola, amit maga Boros Kornél adott át.

Olajos István a Lakiteleki Eötvös Általános Iskola igazgatója is köszöntötte a diákokat, és azt a kérdést tette fel a szülőknek, hogy várták-e már az iskolát? Bizony többen feltették a kezüket. A gyerekektől pedig azt kérdezte, hogy hányasra osztályoznák az eltelt nyári szünetet. Legtöbben ötösre és négyesre értékelték, a hármasok és kettesek nagyon kevesen voltak, és senki sem buktatta meg a nyarat. Ez pedig azt jelenti, hogy örömük telt benne, és szép volt az a néhány hónap, ami mögöttük áll. Reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezendő szűk tíz hónap is örömben és jókedvben fog eltelni. Munkás és szép esztendő vár nem csak a diákokra, de a tanárokra is, hangsúlyozta Olajos István.