1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Durva hibák a Tiszakécske II-Kecel mérkőzésen

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság harmadik fordulójában a Tiszakécske II csapata a Kecelt fogadta. A nézők sok mindent láthattak, ami egy mérkőzésen előfordulhat, tizenegyeseket, kiállítást, durva hibákat, de nagyszerű védéseket is.

 

A Tiszakécske kezdte jobban a játékot, a Kecel pedig kontrákra alapozott. A 28. percben Brindza óriási hibát vétett a saját tizenhatosán belül. Elesett, majd pedig kézzel ért a labdához. Mivel már volt egy sárga lapja, megkapta a másodikat is, majd pedig a pirosat. A büntetőhöz Oláh állt, aki a jobbra mozduló Gerner mellett berúgta a labdát 1-0. Az első játékrészben mind a két félnek akadtak lehetőségei a hazaiak két kapufát is lőttek, míg a vendégek ziccereket hagytak ki. A második játékrészben változott a játék képe, mert a keceliek támadtak többet. Az 57. percben sikerült nekik egyenlíteni tizenegyesből. Fürj elhúzta Gavula lábát a büntető területen belül, amiért tizenegyes járt, és amit Bányai értékesített. 1-1. A gól erőt adott a kecelieknek és most ők kerültek mezőnyfölénybe, de mégis a Tiszakécske szerzett gólt. A 82. percben Káli kiszorított helyzetből lőtt és a labda be is ment a kapuba 2-1. Már hosszabbításban járt az óra mutatója, amikor a kécskei védők hazaadták a labdát Fürjnek, aki körülményeskedett, aminek az lett a következménye, hogy Gavula elvette tőle a labdát és az üres kapuba gurította 2-2. A játék képe alapján igazságos döntetlen született.

Tiszakécske II–Kecel FC 2-2 (1-0)

Tiszakécske, 100 néző, vezette: Bosnyák Sándor Attila (Csákó Patrik, Kocsis Tamás)

Tiszakécske II: Fürj – Horváth A., Oláh, Varga, Alberti (Szólát 61.), Oberna, Klemenc (Tóth M. 73.), Káli, István L., Tóth K., Geieger. Technikai vezető: Bagi Gábor

Kecel: Gerner – Bányai, Gavula, Doszpod, Sendula, Patai, Dulai (Tóth P. 75.), Torma (Csáki 31.), Brindza, Döbrentei, Herczeg. Szakmai igazgató: Pandur László

Gól: Oláh tizenegyesből a 28., Káli 82., illetve Bányai tizenegyesből az 57., Gavula 92. Sárga lap: Fürj 57. Kiállítva: Brindza 27.

Bagi Gábor: Nem értem a csapatot, iszonyatos kétarcúak vagyunk most az ősszel. Nagyon gyenge játékkal nyerünk itthon a Kecskemét ellen, utána egy nagyon jó játékkal, jó mérkőzésen ikszelünk, most pedig mindent megkaptunk a sorstól. Óriási hibát vétett a Kecel játékosa, amikor sárga lapja után kézzel ért a tizenhatoson belül a labdához. Nagyon ritkán lehet ilyen felelőtlenséget látni. Megszerezzük a vezetést, tíz ember ellen játszunk, de a vendégek nagyobb akarattal játszottak, mint mi, és ezzel pótolni tudták a kiállított játékosukat. Majd nem úgy nézett ki, hogy mi vagyunk emberhátrányban, mert lassan játszottunk. Persze a lassú játék lehet pontos, de eredményes nem. Nagy nehezen szereztünk vezetést, talán még mezőnyfölényben is játszottunk, de olyan hibákat, amilyeneket vétettünk, még amatőr szinten sem lehet. Gondolok itt a tizenegyes előtti pillanatra, meg arra, amit az utolsó percben követtünk el. Adtunk magunknak egy óriási pofont. Ha bejön az a séma, amit mondtam, akkor jövő héten nagyon jól fogunk játszani.

Pandur László: Hatalmas küzdelemre kényszerített bennünket az ellenfél, és a körülmények is, mert egy buta tizenegyessel hátrányba kerültünk az első félidőben. Tiszakécskére nem győzni járnak a csapatok, így mi sem. A történések tükrében vegyesek az érzelmeim. Az első félidőben a Kécske ránk kényszerítette az akaratát, még azon a buta hibán kívül is. Hasra esett a játékosunk a tizenhatoson belül, utána meg még bele is ütött kézzel. A hazaiak szerezték még két kapufát is az első félidőben, és kiütközött, hogy nagyon összerakott, nagyon iskolázott ellenféllel kell felvenni a harcot. Beleálltunk a meccsbe mi is a kontráinkkal. A második félidőben tíz emberrel nem csak partiban voltunk, de akár még a győzelmet is megszerezhettük volna. Kálinak a klasszisát igazolja az, hogy nagyon nehéz szögből gólt tudott szerezni a 82. percben. Biztattuk a játékosokat, hogy ne adják fel, és az utolsó pillanatban sikerült döntetlenre hozni a mérkőzést. A kiállítás után, óriási akarattal harcoltuk végig tíz emberrel a meccset. Gratulálok a csapatomnak, mert a sírból hoztuk vissza a mérkőzést. Partiban voltunk a Tiszakécskével, akiknek szintén gratulálok. Mind két csapat a támadást helyezte előtérbe, és ez látványosságban is megmutatkozott.