1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Megküzdött a továbbjutásért a Nyárlőrinc a Tiszaug ellen

A Megyei Kupa első fordulójában a Tiszaugi KSE és a Nyárlőrinci LSC csapott össze. Bár a két csapat nem egy bajnokságban szerepel, ennek ellenére jó mérkőzésre volt kilátás, és az is lett.

 

A megyei III. osztályban játszó hazaiak meg akarták mutatni, hogy igen is tudnak harcolni, küzdeni, ha arról van szó, főleg egy közeli település, a megyei II. osztályú Nyárlőrinc csapata ellen. A vendégek pedig egy edzésnek fogták fel a találkozót, de meg kellett küzdeniük a továbbjutásért. A nyárlőrinciek tizenegy játékossal érkeztek, igazi kapusuk nem is volt Nyúl Patrik állt a kapuba, aki mezőnyjátékos létére, ott is helyt állt. Már a 4. percben gólt lőhetett volna a Nyárlőrinc, de Kovács Mihály egy védőbe rúgta a labdát. Három perccel később Rimóczi lapos lövése alig kerülte el a tiszaugi kaput. Válaszként Nagy Attila tesztelte Nyúl Norbertet. A 10. percben Medveczki jobbról adta be a labdát, Kovács Mihály centiméterekkel lőtt mellé. Egy perccel később megszerezte a vezetést a Nyárlőrinc. Sáfrány nagy bombája utat talált a kapuba 0-1. A 19 percben hosszú szólót vágott ki Tóth Norbert, majd a bal alsó sarokba lőtt 0-2. A 26 percben jobb oldali szöglet után Polovics lövését a gólvonalról fejelte ki az egyik nyárlőrinci védő. Egy óra elteltével szépített a hazai csapat. Nagy Attila kicselezte védőjét, majd Nyúlt is a bal alsó sarokba gurított 1-2. A 40. percben Kovács Mihály az ellenféltől kapott labdát, két csel után a kapusba lőtte.

A második játékrészben négy későn érkező játékost cserélt a Nyárlőrinc. A 47. percben Bali közeli lövést bravúrral védte Tóth Zoltán. Öt perccel később Medveczki levitte a labdát majd nem az alapvonalig, visszagurított Balinak, aki igazított egyet a labdán, és a bal felső sarokba továbbította a játékszert 1-3. Az 58. percben Bali indította a leshatáron álló Túrit, akinek könnyű dolga volt Tóth mellett elgurítani a labdát 1-4. A 64. percben Szabó Norbert jobb oldalról adta be a labdát, amit Zámborinak csak be kellett pöckölni 2-4. Feljött és támadott a hazai csapat, aminek eredményeként Zámbori a 69. percben, egy hosszú labda után kicselezte a védőjét majd Nyúlt is és nehéz szögből a kapuba lőtt 3-4. A 77. percben Medveczki ellenféltől kapta a labdát, középre gurított Túrinak, akinek a lövésébe még bele tudott tenyerelni Tóth Zoltán, de hárítani nem tudta 3-5. A 85. percben a gyors Nagy Attila lefutotta a védőjét és a bal alsó sarokba rúgta a labdát 4-5. A találkozóból hátralévő időben mindent megpróbált a Tiszaug, hogy egyenlíteni tudjon, de nem sikerült nekik.

Igazi kupa meccset vívott egymással a két csapat, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy a hazaiak meglepetést okozzanak. Főleg a második félidő közepén voltak akciódúsak, de a sok egyénieskedés megbosszulta magát. A nyárlőrinciek nem a legjobb csapatukkal érkeztek, volt olyan időszak, amikor hamarabb eldönthették volna a mérkőzést, de könnyelműsködtek és szorossá tették a találkozót. A sok gól ellenére mind a kétkapus, remekül védett, és nekik köszönhető az, hogy nem született még több gól.

Tiszaugi KSE–Nyárlőrinci LSC 4-5 (1-2)

Tiszaug, 80 néző, vezette: Krepsz László (Herceg Tamás, Czombos Zoltán).

Tiszaug: Tóth Z. - Nagy I., Szentesi, Barhács, Polovics (Zámbori 59.), Nagy A. Szabó M., Eyüp, Molnár Babita, Petrik (Baranyi 65.).

Nyárlőrinc: Nyúl - Bognár E. (Bali 46.), Sajtos, Tóth R. (Túri 46.), Kovács M. (Bágnár Á. 46.), Rimóczi, Faragó, Torbavecz, Medveczki, Lisku (Vojtovics 46.), Sáfrány.

Gólszerző: Nagy A. 31., 85., Zámbori 64., 70., illetve Sáfrány 11., Tóth R. 19., Bali 53., Túri 58., 77.

Szentesi Zoltán a tiszaugiak csapatkapitánya: A találkozó elején nagyon megijedtünk a magasabb osztályban játszó Nyárlőrinctől, ekkor kicsit meg is leptek bennünket. Az első húsz percben osztálykülönbség volt a két csapat között. Után éledeztünk, de az ellenfél elment már két góllal. Szerencsére sikerült szépíteni, és utána is voltak helyzeteink, főleg Nagy Attila révén. Ha nem lett volna önző, akkor lehet, hogy más lett volna az eredmény. A második félidőben cseréltünk, utána jobbak voltunk, de a végére elfáradtunk.

Torbavecz Tamás a Nyárlőrinc játékosa: Igazából egy edzés lehetőségnek fogtuk fel ezt a mérkőzést. Csak az volt a cél, hogy játszunk egy jót. Nekünk a bajnokság a fontos.