1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Kutyát és macskát is örökbe fogadtak a lakiteleki adománygyűjtő napon

Örökbefogadó és adománygyűjtő nyílt napot tartott a Laki Mancs Állatvédelmi Egyesület. Az egész napos eseményre sokan voltak kíváncsiak. A gyerekek nagy élvezettel nézték és simogatták az állatokat.

 

Orbán Gyöngyi az egyesület elnöke, évtizedek óta szívén viseli a kóbor állatok sorsát. Kezdetben saját otthonában fogadta és látta el az elhagyott kutyákat, macskákat. Néhány éve alapította a Laki Mancs Állatvédelmi Egyesületet, és egy tanyán, a Kerekes dűlőben, alakított ki helyet az állatok számára. Jelenleg huszonhét kutyát és több mint tíz macskát gondoznak. Ezen kívül apró szárnyas jószágok, birkák, kecskék és egy ló is a gondozásuk alatt van.

– A mostani rendezvényük elsődleges célja az örökbefogadás népszerűsítése, a felelős állattartással kapcsolatos szemléletformálás volt. Célunk még, hogy a környékbeli emberek megismerjék örökbe fogadható mentvényeinket, mondta Orbán Gyöngyi. – A nap folyamán lehetőség nyílt örökbefogadásra is. Szuper programok és rengeteg kis kedvenc várt mindenkit. Volt kutyás bemutató, hobbi kutyaszépségverseny, jótékonysági vásár, állat simogatás, sétáltatás és persze örökbe fogadható kutyusok és cicusok. Önkénteseink, munkatársaink mellett megismerkedhettek a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület tagjaival és keresőkutyusával is. A gyerekeknek állatokkal kapcsolatos rajz és kvíz versennyel készültünk. Dr. Pesír Zoltán menhelyünk állatorvosa pedig Gondolatok a felelős állattartásról tartott előadást. A rendezvényt mindenki ingyenesen tekinthette meg, tette hozzá Orbán Gyöngyi.

A hobbi kutya szépségverseny különlegessége az volt, hogy többen is a menhelyről hozták el korábban a kutyájukat és mutatták be. Az első helyezett Zoé lett, gazdája pedig Váncza Henrietta. Második helyen végzett Liló, akinek tulajdonosa dr. Sungyi Szilvia. A zsűri szerint a harmadik helyen Boscó végzett, aki a Hírös Rescue Team fiatal, még tanuló keresőkutyája.

A rendezvény elérte célját, mert azon kívül, hogy mindenki jól érezte magát, egy kutyust és egy cicát is örökbe fogadtak, az állatok etetésére pedig több mázsa eledel gyűlt össze.