1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Visinka Ede: nem elég csak a mezt kivinni a pályára

A 12. fordulót bonyolították le a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokságban. A Tiszakécskei LC vendége a Pécsi MFC volt, és küzdelmes mérkőzésen nem tudtak pontot szerezni, pedig voltak lehetőségeik.

 

Már sokadik alkalommal kezdődik úgy a tiszakécskeiek mérkőzése, hogy mindjárt az elején gólt kapnak. A 8. percben jobb oldali szöglet után Rácz ugrott a legmagasabbra középen, és senkitől sem zavartatva a bal felső sarokba fejelt 0-1. Az első félórában a vendégek uralták a pályát, többet birtokolták a labdát, de igazán veszélyes helyzeteket nem tudtak kialakítani. A 29. percben Balajti ugrott ki középen, lerázta védőjét, már csak Helesfayval állt szembe, de a kapusba lőtte a labdát. Az első játékrészben több eseményt nem is lehetett feljegyezni. A szünetben, a változás reményében, hármas cserét hajtott végre Visnka Ede. A második félidő elején azonban folytatódott a pécsi nyomás. A 62. perc Tóth-Gábor Kristóf 14 méterről kissé kisodródva a jobb alsó sarok mellé lőtt. Egy perccel később megismételte az előzőhöz hasonló akciót, de ezúttal eredményes is volt 0-2. A két gólos vendég vezetés felrázta a hazaiakat. Bátrabban, elszántabban támadtak. A 68. percben Lovas Zsombor jobb oldali beadása után Horváth Zoltán fejjel, a bal felső sarokba juttatta a labdát 1-2. A gól további erőt adott a Tiszakécskének. Szélekről ívelték be a labdákat, a csereként beállt Horváth Zoltánt csak nehezen, és nem mindig szabályosan tudták csak tartani a vendég védők. Azokban a percekben végre azt játszotta a Kécske, amit egész mérkőzésen kellett volna. Sajnos ez kevés volt az egyenlítéshez, így a Pécs meg tudta őrizni előnyét, és megnyerte a találkozót.

– Magunkat vertük meg a mai napon, nyilatkozta a találkozó után Visinka Ede. – Az első gólnál lemaradtunk a fejesről. Legjobb egy vendégcsapatnak pontrúgásból előnyt szerezni. Az első félidőben kihagytuk a helyzeteinket. A második játékrészben kockázatot vállaltunk, de gólpasszt adtunk az ellenfél játékosának. Sajnos a pécsiek agresszivitásának nem tudtunk ellenállni. Van bennünk futball, ezt látja mindenki, de nem szabad ilyen könnyelmű előnyt adni az ellenfelünknek. A gólunk után már nem érheti a fiúkat kritika. A mérkőzés kétharmadával elégedetlen vagyok, de több kell ennél, ha eredményesebben szeretnénk szerepelni, nem elég a mezt kivinni a pályára. Az összkép számomra az, hogy sokkal többet kell beletenni a közösbe, ha eredményesebben szeretnénk szerepelni.

– Örülök, hogy olyan erős csapat ellen, mint a Tiszakécske győztesen tudtuk elhagyni a pályát. Több lehetőségünk is volt növelni a góljaink számát, a végén vért izzadtunk, de erős volt a szívünk, a játékosok győzni akartak. Le a kalappal, ez a győzelem csapatmunka volt, mondta Weitner Ádám.

Tiszakécskei LC-Pécsi MFC 1-2 (0-1)

Tiszakécske, 450 néző, vezette: Hanyecz Bence (Nagy Viktor, Ring Kevin).

Tiszakécske: Antal B. – Balázs B. Végső, Farkas A. (Vachler a szünetben), Farkas N – Geiger (Winkler a szünetben), Szekér (Oláh 71.), Kiss N. (Lovas Zs. a szünetben), Erdei – Balajti (Horváth Z. 60.), Zamostny. Vezetőedző: Visinka Ede

Pécs: Helesfay – Hadaró, Rácz, Katona, Terbe (Harsányi 74.) – Szeles –, Kocsis B. (Takács 79.), Nikitscher, Kesztyűs (Marques-Airosa 86.), Gera (Mayer 74.), Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám

Gólszerző: Rácz 1–0 a 8. Tóth-Gábor 0–2 a 63., Horváth 1–2 a 68. percben.