1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Kritikával illette csapatát Visinka Ede

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 13. fordulója következik, de az ünnep miatt ezúttal nem vasárnap, hanem szombaton játszanak a csapatok. A Tiszakécskei LC a Kolorcity Kazincbarcika SC vendége lesz.

A hazai csapat az elmúlt bajnokságban magabiztosan nyerte meg az NB III Keleti csoportját, és a másodosztályban is remekül teljesített eddig. Jelenleg tizenhat pontot gyűjtöttek, egy ponttal előzik meg a Tiszakécskét, és tizedikek a tabellán. Az elmúlt fordulóban ugyan vereséget szenvedtek Soroksáron, de nem lehet könnyelműen venni őket. A Tiszakécske hazai pályán kapott ki egy góllal a Pécstől, a találatot Horváth Zoltán szerezte, akinek ez volt az első gólja a bajnokságban kécskei színekben. A Kazincbarcika elleni mérkőzésről a következőket mondta: A vasárnapi mérkőzés után mindenképpen pontot, pontokat szeretnénk szerezni Kazincbarcikán, mert nincs nagyon más választásunk. Ahhoz, hogy a kitűzött célunkat el tudjuk érni, pontok kellenek. A szombati mérkőzésnek pedig ilyennek kell lenni.

Visinka Ede jó véleménnyel van a barcikai csapatról. – Tipikus újonckén nagyon jól kezdték a bajnokságot, de most egy kicsit megtorpantak, mondta a vezetőedző. –A lelkes hazai szurkolók sokat segítenek nekik, nem véletlenül nyertek otthon meccseket. Nekünk nagy szükségünk lenne a győzelemre, mert mi is egy rosszabb sorozatban vagyunk. Szeretnénk beleállni a mérkőzésbe, mert a barcikaiak szerdán kupa meccset játszottak, még hozzá a Zalaegerszeg ellen. Igaz kikaptak, de csak két góllal, az egyiket tizenegyesből kapták. A Soroksár ellen vezettek 1–0-ra, de valami miatt a második félidőben kipukkadtak, így a fővárosiak több góllal is nyerhettek volna. Vannak jó játékosaik, mint például Laczkó Milán, Pálinkás Gergő, Nagy János. Abban azonban biztos vagyok, hogy erre a mérkőzésre felszívja majd magát a csapatunk, mert a játékosaim erős kritikát kaptak tőlem, mikor kiértékeltük a Pécs elleni találkozót. Több van bennünk, többet kell tenni a győzelemért az adott meccsen. Remélem, hogy ez a Barcika elleni mérkőzésen már meg fog látszani. Sajnos az utolsó húsz percben játszik úgy a csapat, ahogyan az egész mérkőzésen kellene. Nem tudjuk, hogy ennek mi az oka, próbáljuk megfejteni. Az, hogy a találkozó elején tapogatózás kezdődik rendben van, de nem szabad a 8. percben saját magunk hibájából szögletet rúgatni, abból pedig gólt kapni. Utána meg rohanunk az eredmény után, nyitottabban játszunk, és persze nagyobb kockázatot kell vállalni. Nem tetszik nekem ez a passzív játék a mérkőzések elején. Próbáljuk megfejteni, hogy miért van ez így, remélem, hogy sikerülni fog. A kritika után úgy edzett mindenki, mint ha egy nagy csapat ellen játszanánk. Ha így tudunk edzeni és játszani, akkor mitől félünk? Hozzáteszem, hogy a három kezdőnk: Csáki Róbert, Máté Zsolt és Gyurján Bence, sérülés miatt nagyon hiányzott. Ha van hat-hét jó napot kifogó játékosom, a taktika és a csapatjáték mellett, akkor győzelmi esélyünk van Kazincbarcikán. De természetesen mindenkinek oda kell tennie magát, mert csak akkor lehetünk eredményesek, tette hozzá Visinka Ede.