1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Megint csak egy góllal maradt alul a Tiszakécske

A Merkantil Bank iga NB II.-es labdarúgó bajnokság 14. fordulójában a Tiszakécskei LC a Gyirmót FC Győr csapatát fogadta. A találkozó nem ígérkezett könnyűnek a Tisza-parti kisváros gárdájának, és nem is lett az.

 

A győri csapat a találkozó előtt a negyedik helyet foglalta el a tabellán. Az eddig lejátszott tizenhárom találkozóból hetet megnyert két alkalommal döntetlent játszott, négyszer pedig vesztesként hagyta el a pályát. Ebből az eredményből is látszott, hogy nem lehetett félvállról venni a Gyirmótot. A két csapat eddig mindössze három alkalommal találkozott egymással a másodosztályban, mind háromszor győri siker született. A találkozó esélyesének a vendégek számítottak. A találkozó előtt Klemenc Márkot köszöntötték 18. születésnapja alkalmából, aki egy 18-as mezt és egy, az NB II.-es játékosok által aláírt labdát kapott, és a kezdőrúgást is ő végezte el.

Az első félidő nem igazolta azt, hogy a szurkolók másodosztályú mérkőzést látnak. Mind a két fél nagyon gyengén játszott, igazi helyzet, de még kapura lövés sem alakult ki. A hazaiak beívelésekkel próbálkoztak, hogy kihasználják Horváth Zoltán magasságát és fejelő képességét, de eredménytelenül. A vendégek kontrái sem ültek. Mindössze egy izgalomra adó esemény történt, amikor Csáki röviden adta haza a labdát a 36. percben, de Halasi el tudta rúgni a játékszert Simon elől. Az 57. percben Berki középen kapott labdát, Halasi kijött a kapujából, de megtorpant, így könnyű szerrel lőtte el mellette a labdát 0-1. A 82. percben bal oldali szöglet után Zamostny a felső kapufára fejelt. A rendes játékidő utolsó előtti percében Gyurján jobb oldalról beadott labdáját Zamostny sarokkal továbbította a jobb alsó sarok felé, de Hársfalvi hárított.

Két egyforma képességű csapat játszott egymás ellen. A második játékrészben a Gyirmót, a vezetése tudatában már a labda tartására törekedett. A mérkőzés hajrájában a Tiszakécskének adódott lehetősége az egyenlítésre, de nem élt vele.

– Ikszes meccs volt, az a csapat, amely talál egy gólt az meg is nyeri, mondta Visinka Ede. – Úgy terveztük, hogy ezt mi rúgjuk, de nem így történt. Egy elkerülhető gólt kaptunk, de nem focizott le bennünket a Gyirmót. Stabilak voltunk a játékban, de sajnos kevés helyzetet alakítottunk ki. A második félidőben nyomtunk, próbáltunk kiegyenlíteni, de nem sikerült A Gyirmót labdabiztonságban kreativitásban nagyon jó, de igazi helyzeteket nem tudtak kialakítani. Sokat beletettek a srácok a mérkőzésbe, de nem tudtunk pontot szerezni, pedig küzdöttünk az utolsó percig. Ha nem tudjuk lehozni hátul kapott gól nélkül a meccset, akkor nem nekünk áll a zászló.

– Az első félidőben mezőnyben folyt a játék, mi uraltuk, kézben tartottuk a mérkőzést, de nem voltunk hatékonyan. A másodikban támadólag léptünk fel, lehetőségeink is voltak. Az ellenfél felívelésekkel próbálkozott, egy-két fejesük veszélyes is volt. Úgy gondolom, hogy egy góllal jobbak voltunk, értékelte csapata teljesítményét Csertői Aurél.

Tiszakécskei LC–Gyirmót FC Győr 0-1 (0-0)

Tiszakécske, 400 néző, vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Szabó Dániel).

Tiszakécske: Halasi – Balázs B., Végső, Csáki, Vachtler (Gyurján 64.), Erdei, Szekér (Oláh 68.), Lovas Zs. (Kiss N. 68.), Winkler (Vólent 85.) – Zamostny, Horváth Z. (Farkas A. 68.). Vezetőedző: Visinka Ede

Gyirmót: Hársfalvi – Hajdú Á., Polgár, Csörgő, Nahirnij, Vass Á., Kovács M., Berki (Soltész 75.), Nagy P. (Hudák 92.), Medgyes (Herjeczki 70.) – Simon A. (Pethő 70.) Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Berki az 57. percben.