1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Megérdemelten nyert a Tiszakécske a Kalocsa ellen

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában a Tiszakécskei LC II csapata a Kalocsai FC gárdáját fogadta. A hazaiak szerették volna kiküszöbölni az előző héten szerzett súlyos vereségüket, és ez sikerült is nekik.

 

Már korán, a 6. percben megszerezte a vezetést a Tiszakécske. Tóth Kristóf a jobb oldalról adta be a labdát, Káli pedig kapásból, a felső lécet érintve lőtt a hálóba 1-0. A 23. percben növelhette volna előnyét a hazai csapat. Oberna középen remek labdát kapott, senkitől sem zavartatva vezethette a kapura, Vargát is ki akarta cselezni, de addigra beérték és szerelték. Hat perccel később Káli fordulásból lőtt a jobb alsó sarok felé, de Varga résen volt, és hárítani tudott. A 29. percben egyenlített a Kalocsa. Szinte lekopírozták a tiszakécskei gólt. Jobb oldali beadás után Romsics vágta a hálóba a labdát 1-1. A félidő előtt még Lovas Andor előtt adódott lehetőség gól szerzésre, amikor is Tóth Kristóf beadását a jobb kapufára lőtte.

A második játékrészben is folytatódott a küzdelem, mind a két fél próbált előnyhöz jutni. Ez a hazaiaknak sikerült. A 72. percben Klemenc futott fel a jobb oldalon és a beadását követően Káli megszerezte második gólját 2-1. A kalocsaiak próbálkoztak, de helyzet nem tudtak kialakítani. Öt perccel a rendes játékidő letelte előtt Tóth Marcell beadásából Benkó a kapus kezei között továbbította a labdát a hálóba 3-1.

A hazaiak ezúttal sokkal jobban játszottak, mint az előző héten, és megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Tiszakécskei LC II–Kalocsai FC 3-1 (1-1)

Tiszakécske, 50 néző, vezette: Baranyai Dávid Mihály (Bán Kristóf Patrik, Csákó Patrik).

Tiszakécske: Baráth –Tóth-Molnár (Tóth M, 64.), Ludánszki, Horváth A., István L. – Klemenc (Varga N. 87.), Lovas A., Oberna – Benkó, Káli (Alberti 82.), Tóth K. Technikai vezető: Bagi Gábor

Kalocsa: Varga S. – Busa (Práger 87.), Rideg, Matos, Bányai (Monori 55.), Farkas Z., Kerekes (Lakatos-Lengyel 18.), Tóth L., Romsics (Nádasdi 81.), Tamás Z. (Pirisi 67.), Rábóczki.

Gólszerző: Káli 6., 72., Benkó 85. ill. Romsics 29. Sárga lap: Ludánszki 52., Oberna 61., Káli 82., ill. Bányai 52., Piris 71.

Bagi Gábor: Úgy gondolom, hogy egy nagy vereség és egy edzőváltás mindig vízválasztó egy csapat életében. Nekünk volt egy nagy vereségünk az előző fordulóban, edzőváltásunk viszont nem. Most mindenki úgy állt ehhez a mérkőzéshez, hogy már az első félidőben eldönthettük volna a találkozó sorsát. Ha valaki látta ezt a meccset és az előző kiskunfélegyházit, akkor azt mondhatta volna, hogy ez nem az a csapat volt, aki ez elmúlt héten játszott. Le a kalappal a játékosok előtt, mert beletették magukat az „öregek” a fiatalok, és most végre csapatként funkcionálva tudtunk rúgni három gólt. Azt gondolom, hogy nem érdemtelenül nyertük meg a mérkőzést.

Kohány Balázs a Kalocsa játékosa: Sajnos megint csal az elmúlt heti játékunkat tudtuk hozni. Nem játszottunk jól, ennek ellenére1–1-el mentünk a félidőre. Azt beszéltük, hogy meg vannak a lehetőségeink, azok a területek, amiket meg kell játszanunk. Ezt sajnos nem tudtuk megvalósítani a második félidőben se, bár azt hozzá tenném, hogy 1–1-nél rúgtunk egy gólt, ami érzésünk szerint szabályos volt, de a játékvezető les címén érvénytelenítette. Teljesen más lett volna a helyzet, ha akkor megszerezzük a vezetést. Összességében a helyzetei alapján, megérdemelten nyert a Tiszakécske.