1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Könnyű győzelmet aratott a Solt a Lakitelek felett

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a 13. fordulót bonyolították le, melyben a Lakiteleki TE a Solti FC-t fogadta. A vendégek könnyű győzelmet arattak.

 

A soltiak a második helyen álltak a tabellán, és egyértelműen ők voltak a mérkőzés esélyesei. Mivel a listavezető SC Hírös-ÉP szombaton döntetlent játszott Kiskunmajsán, így a soltiak már csak egy ponttal vannak lemaradva mögöttük. A találkozó úgy kezdődött, ahogyan azt várni lehetett. A vendégek birtokolták többet a labdát, mezőnyfölényben játszottak, de gólveszélyes akciót nem tudtak kialakítani. A 41. percben bal oldali szögletrúgás után Ludányi közelről a bal alsó sarokba fejelt 0-1.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abba maradt, a soltiak voltak kezdeményezők. Az 51. percben olyan jelenet játszódott le, amit ritkán lehet látni. Mazán Balázs középen kapott labdát, és egy csel után kilőtte a jobb alsó sarkot, a labda a hálótartó vasról pattant vissza. A hazaiak is úgy látták, hogy benn volt a labda, és készülődtek középkezdéshez, de a játékvezető Borbényi Miklós és partjelzője Borbényi Bálint is azt állította, hogy a kapufáról pattant vissza a mezőnybe a labda. A soltiak reklamáltak, de eredménytelenül, a gólt nem adta meg a játékvezető. A 72. percben kapu előtti kavarodás után a frissen beállt Kurta Károly a jobb alsó sarokba lőtt 0-2. A 84. percben ismét Kurta előtt adódott lehetőség, de közeli fejesét bravúrral ütötte szögletre Czakó. A rendes játékidő befejezése előtt egy perccel ismét Kurta és Czakó játszotta a főszerepet, a solti támadó lövését lábbal védte a lakiteleki hálóőr.

A jó erőkből álló soltiak támadásait csak nem egy félidőn keresztül meg tudta szűrni a Lakitelek. Utána azonban már ki ütközött a két csapat közötti különbség és a vendégek megérdemelten vitték haza a három pontot.

Lakiteleki TE-Solti FC 0-2 (0-1)

Lakitelek, 80 néző, vezette: Borbényi Miklós (Borbényi Bálint, Szomjú Richárd).

Lakitelek: Czakó - Magyar D. Kotvics, Dóka (Kovács L. 70.), Steklács, Szabó Á., Illés K. (Hencz 70.), Magyar P., Harabula (Kakó 60.), Tamásy R. László Zs. (Kovács M. 77.). Edző: Verebélyi Gábor.

Solt: Borbély - Facskó, Szalánczi, Ludányi, Puskás, Nitsch, Horváth D. (Kurta 70.), Mazán, Biró, Cislo, Pribék (Madár 80.). Edző: Vaskó József