1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

A helyzetei jobban kihasználó Helvécia nyert a Tiszaug ellen

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a 15. fordulót bonyolították le, melyben a Tiszaugi KSE a Helvéciai SE-t fogadta. A találkozó előtt a vendégek a harmadik, a hazaiak a kilencedik helyet foglalták el a tabellán.

 

December időjáráshoz képest kellemes idő fogadta a csapatokat, sütött a Nap, és a hazai drukkerek egy nagy dobot is hoztak a mérkőzésre, hogy azzal is buzdítsák kedvenceiket. Az első igazi nagy helyzet a vendégek előtt adódott a 15. percben, amikor is Börönde csak Mészárossal állt szemben, de a kapusba rúgta a labdát. Két perccel később Tiszaug előtt is adódott lehetőség, amikor Baranyi jobbról adta be a labdát, Nagy Attila azonban két alkalommal is tiszta helyzetben Vancsikot találta el a kapu helyett. A 19. percben Petrik lövését a léc alól tornázta szögletre Vancsik. A 32. percben megszerezte a vezetést a Helvécia. Jobb oldali szöglet után Molnár Gábor fejelt a bal alsó sarokba 0-1. Hat perccel később Szabó Gábor előtt adódott gólszerzési lehetőség, de ő is a kapust találta telibe. A 42. percben nagy ziccert hagyott ki a Helvécia, jobban mondva Csorba Sándor, mert két méterről lőtt kapu fölé.

Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor egyenlített a Tiszaug. Zámbor egy átívelt labdát jól kezelt le és 14 méterről a bal alsóba továbbított 1-1. A 68. percben ismét vezetést szerzett a Helvécia. Jobb oldalról belőtt labdát Mészáros kiejtette, Szabó Gábornak pedig két méterről csak be kellett pöckölnie a hálóba 1-2. A 75. percben jobb oldali szöglet után Homoki-Szabó kapásból bombázott a kapuba 1-3.

Az év idei utolsó mérkőzésén, két egyforma tudású csapat találkozott egymással. A tiszaugiak mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a Helvéciának, de a kapu előtt bizonytalanok, így megérdemelt vendég siker született.

Tiszaugi KSE-Helvéciai SE 1-3 (0-1)

Tiszaug, 50 néző, vezette: Ézsiás Gábor (Horváth Attila Imre, Krepsz László).

Tiszaug: Mészáros -Juhász (Árvai 46.), Nagy I., Baranyi (Zámbori 41.), Barhács (Matúz 71.), Nagy A., Szabó N., Molnár Sz., Petrik, Lovas, Szentesi.

Helvécia: Vancsik – Palásti, Kalló (Torbán 46.), Szöllősi, Ódor (Csorba Z. 87.), Csorba S. (Homoki-Szabó 65.), Csorba A., Börönde (Jánosity 70.), Szabó G. Molnár Cs. 77.), Szabadi (Juhász 77.), Molnár G.