1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Három perc alatt két gólt rúgott és egyenlített a Tiszakécske

Lejátszotta idei első mérkőzését a Tiszakécskei LC csapata. A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 21. fordulójában a HR-RNT Kozármisleny gárdáját fogadta.

 

Másfél hónap szünet után folytatódott a másodosztályú labdarúgó bajnokságban a helyezésekért folyó harc. A Tisza-parti kisváros csapatában szinte alig történt változás, hiszen csak fiatal labdarúgók érkeztek, és mindössze ketten távoztak, Kalmár Ferenc és Balajti Ádám. A bajnokságban újonc Kozármisleny meglepetésre az őszi fordulóban 3–1 arányban legyőzte a Tiszakécskét, így volt miért visszavágni a Baranya vármegyei csapatnak. A két gárda tabellán elfoglalt helye azt bizonyította, hogy a hazaiaknak van több esélyük arra, hogy a három pontot begyűjtsék. Az ellenfél csapatában több korábban Tiszakécskén játszó labdarúgó is szerepelt, mint Tölgyesi Viktor, Károly Bálint, Kosznovszky Márk.

Nyílt sisakkal, jól kezdtek a csapatok, és már a 12. percben az egykori tiszakécskei játékos Tölgyesi Viktor lövését a bal felső sarokból ütötte ki Antal Botond. Két perccel később Zanostny Balázs került ziccer helyzetbe, de közeli lövését hárítani tudta Lékai Soma. A kapus hatalmas kirúgása után Vajda egyedül vezethette a labdát a tiszakécskei kapura, egy csel után a bal alsó sarokba lőtt 0-1. A 27. percben ismét a vendégek kerültek helyzetbe, ekkor Bartha lövését lábbal hárította Antal. A 36. percben Máté a tizenhatoson belül felvágta Vogyicskát, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Vajda a bal alsó sarok felé lőtte, de Antal hárítani tudott. A második félidő elején Antal ajándékba adott egy labdát Vajdának a csatár rávezette a kapusra, de az le tudta szedni a lábáról. A 60. percben ismét a hazai kapus játszotta a főszerepet. Bartha a tizenhatosnál át akarta emelni rajta a labdát, de a magas kapus megfogta a játékszert. Két perccel később nagy hibát vétett a hazai védelem, mert hátul passzolva az ellenfélnek adták a labdát, Vajda pedig kihasználta a lehetőséget 0-2. A 65. percben Antal Bartha lövését is hárítani tudta. A 82. percben a csereként beállt Vólent a jobb kapufát találta el. A rendes játékidő utolsó percében jobb oldali szöglet után Várkonyi testéről a saját kapujába pattant a labda 1-2. A 92. percben Biben egy lepattanó labdát gurított a hálóba 2-2.

A 89. perc előnyt adott a Kozármislenynek a hazai gárda, hogy aztán három perc alatt egyenlítsen. Bár a vendégeknek jóval több helyzetük volt, mégis sikerült a Tiszakécskének a döntetlent kiharcolnia.

– Örülök az egy pontnak, de nincs jó érzésem, mert csak az utolsó tíz percben mutattuk azt, amit kellett volna. A játékunk nem azt tükrözte, mint amit a felkészülés alatt nyújtottunk, ahol első osztályú csapatok ellen is helyt álltunk. Nagyon sok volt a hiba elől is hátul is ziccereket hagytunk ki. Az első 15 percben koncentrációs hibákat követtünk el. A Kozármislenynek erőssége, hogy jól hozzák ki a labdát, és abból kontráznak. Kicsit úgy éreztem, hogy az egy, egy elleni játékban féltek a játékosaim, nyilatkozta Klausz László.

– Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk a szünetben megbeszéltük módosításokat és új célirányt határoztunk meg, amire jól reagáltak a játékosok. A második félidőben szignifikánsan mi voltunk a jobb csapat, minden területen uraltuk a játékot. Nagyon sok góllal kellett volna nyernünk. Sajnos a helyzeteink kimaradtak, így ez nagyon fájó pontvesztés, értékelt csapata teljesítményét Szekeres Zoltán.

Tiszakécskei LC-HR-RNT Kozármisleny 2-2 (0-1)

Tiszakécske, 200 néző, vezette: Hanyecz Bence (Tőkés Róbert, Márkus Péter)

Tiszakécske: Antal B. - Vachler, Máté, Végső, Farkas N., Balázs B. (Oláh a szünetben), Kiss N. (Winkler 69.), Pongrácz (Biben a szünetben), Erdei (Szekér 59.), Geiger (Vólent 69.), Zamostny. Vezetőedző: Klausz László

Kozármisleny: Lékai - Várkonyi, Horváth D. (Kun B. a szünetben)., Gajág, Turi – Kosznovszky (Nagy E. 83.), Tölgyesi, Vajda (Gránicz 74.), Bartha (Károly B. 83.) - Vogyicska (Kotroczó 66.), Sági. Vezetőedző: Szekeres Zoltán

Gólszerző: Vajda 0-1 a 15., Vajda 0–2 a 62., Várkonyi (öngól) 1–2 89. Biben 2–2 92. percben.